Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
31 augustus 2013

Nieuwe fase

Zoooo.... voor mijn doen een laat blogje. Gisteren heb ik onze dochter opgehaald van haar schoolkamp. Ze had maar liefst 25 muggenbulten (waarvan 15 in haar gezicht) en was heel erg schor. Maar wat heeft ze het leuk gehad. Groep 7/8 bestaat dit jaar uit 22 kinderen. 14 meiden (meisjes mag ik niet meer schrijven) en 8 jongens. Dus een select gezelschap. Vanaf groep 5 gaan ze aan het begin van het schooljaar een aantal dagen 'op kamp'. Dat brengt de sfeer altijd erg ten goede voor de rest van het jaar.

Vanavond zijn we met ons drietjes naar een bronnenbad hier in de buurt geweest. Heerlijk ontspannen dobberen. Wat gedronken in onze badjassen in het restaurant :), leuke filmpjes gemaakt voor dochter haar videolog. Morgen hebben we niets op het programma staan, dus kunnen we ons voorbereiden op de 'nieuwe fase'.

Vanaf maandag werken we namelijk allebei hele dagen.
Voor onze dochter hebben we een setje sleutels bij laten maken.
Op de fiets vanaf school naar oma is niet echt een optie.
Haar 's ochtends brengen (dat zou manlief dan kunnen doen, met de auto, vervolgens met zijn vouwfiets en trein naar het werk) zou betekenen dat ik met de bus moet. En de bustijden sluiten niet aan bij mijn werktijden zoals ik ze nu heb. Dus ze wordt officieel een 'zielig sleutelkind' zoals ze het zelf noemt. Gelukkig maar voor twee middagen hoor. Op maandag gaat ze met een vriendinnetje mee. Daar fietst ze ook mee naar school.

Op dinsdag en donderdag ga ik regelen dat ik om 16.00 uur vrij ben.
Dan ben ik rond 16.30 uur thuis en is ze 1,5 uur alleen.

Ik vind het wel heel spannend hoor. Want wat als ze een lege band heeft? Of ze vergeet haar sleutels? Of haar mobieltje is leeg en er is iets? Waarschijnlijk doe ik zondagavond geen oog dicht. Ze vindt het zelf gelukkig niet spannend en gewoon lekker dat ze even alleen thuis is. Mijn ouders wonen gelukkig dichtbij. Morgen ga ik haar prepaid telefoonkaart bekijken qua saldo. En de benedenbuurvrouw inlichten.

Voor de lezers/lezeressen met kind(eren). Vanaf welke leeftijd liet je, je kind(eren) wel eens alleen thuis? Ik voel me een beetje een 'ontaarde' moeder namelijk :(

Would you like to comment?

 1. dan hang je toch een sleutelkastje op met een code. Die kan ze dan zelf openen als ze haar sleutel heeft vergeten. Kinderen van 12 kunnen best eens een middag 'voor zich zelf zorgen'
  Zoon2 is 13 en krijgt vanaf maandag ook zelf een sleutel. Gaat dit niet goed dan hangen wij ook een sleutelkastje op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee zo een sleutelkastje. Had ik nog nooit aan gedacht. Erg bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 2. Ook rond groep 7-8 dan wilden mijn dochters niet graag meer overblijven of naar de bso.Ik zorgde dat ik telefonisch bereikbaar was en voor noodgevallen iemand in de buurt achter de hand. Vond het ook wel spannend hoor in het begin en ze hebben ook wel eens de hele snoeptrommel leeggegeten of ze vergaten weer op tijd naar school te gaan omdat ze tv zaten te kijken. Hoort bij het loslaten en ze worden er wel zelfstandig van. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, een hele snoeptrommel. Onze dochter heeft een continu rooster op school. Dus ze is om half 3 al vrij. Ach, hopelijk maak ik me gewoon zorgen om niets.

   Verwijderen
 3. In onze omgeving worden veel kinderen vanaf hun 10e 'sleutelkinderen'.
  Vanaf dat mijn kind een jaar of 9 was liet ik hem wel eens achter als we boodschappen gingen doen, dan waren we maximaal een uur weg.
  Het hangt erg van het kind af vind ik, sommige kinderen kunnen eerder wat zelfstandigheid aan dan anderen.
  Ik denk ook zomaar dat je dochter het misschien zelfs reuze interessant vindt. En met kinderen van haar leeftijd zijn goede afspraken te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot aan vorige week leek het haar super. Stoer, lekker alleen thuis. Vandaag verviel ze in een wat ander gedrag. De hele dag met haar knuffel aan haar zij. En nu vindt ze zichzelf ineens een beetje zielig. Ik wijt het nog maar even aan een week lang kamp en de vermoeidheid die daarbij nog parten speelt. Morgen mag ze gelukkig met een vriendin mee uit school.

   Verwijderen
 4. Ik ben zelf altijd een sleutelkind geweest (in een tijd dat dit helemaal nog niet normaal was - 70'er jaren) en heb daar absoluut niet onder geleden, hoor! 't Scheelde wel dat mijn ouders allebei op het dorp zelf werkten en dat mijn opa en oma in de buurt woonden, natuurlijk. Maar als ik het zo lees, zijn er bij jullie ook altijd wel mensen in de buurt die je dochter even kunnen opvangen voor het geval er iets aan de hand mocht zijn. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie dat we 6 jaar in leeftijd verschillen :) Had het er laatst met mijn zusje over. Volgens mij waren we ook al vrij vroeg sleutelkinderen. We vonden het heerlijk, tenminste... In mijn herinnering. Nu is onze dochter alleen. Maar, zoals je al aangaf, er wonen altijd wel mensen in de buurt. Ik heb vertrouwen.

   Verwijderen