vrijdag 16 augustus 2013

Dekbedkoken

Hartelijk dank voor het meeduimen inzake het huis. Helaas hebben we van de nieuwe huurwoning nog niets gehoord. De termijn om te reageren loopt tot en met 17 augustus. Dus dat wordt het weekend nog even in spanning doorbrengen.

Vandaag was de 'korte' dag op mijn werk. Om 14.00 uur ben ik normaal vrij. Nou, om 13.00 uur heb ik mijn werkplek al verlaten. Ik moest bij twee collega's nog drukwerk brengen. Dat heb ik gecombineerd met even bijpraten. (Een collega haar man is druk bezig met het opzetten van een eigen bedrijf, dus hebben we het gehad over alle mogelijkheden qua website, Facebook, Pinterest etc). Dat was zeer inspirerend. Altijd fijn om ideeën uit te kunnen wisselen.

Vanavond heb ik weer eens gekookt. Ooit heb ik op een blog een keer de tip gelezen om pasta, rijst of aardappels aan de kook te brengen en vervolgens het gas uit te doen. Dan zou het ook gaar worden. Dat heb ik getest en dat werkt perfect.

Ik wikkel de warme pan in een oud stuk dekbed. Vandaar dat wij het dekbedkoken noemen. (Op de keukenvloer leg ik een houten snijplank, daar het dekbed opengeslagen overheen, pan erin en vervolgens de pan 'inwikkelen').

Geen gedoe meer met overkoken. Het duurt met pasta wel iets langer dan de gewone kooktijd, maar dat vind ik geen probleem.
Aardappels duren wel veeel langer en worden een beetje gummi achtig.  Die eten we niet zo vaak dus ook niet erg.

Helaas heb ik nooit kunnen meten/ontdekken hoeveel gas het scheelt. Want tegenwoordig douchen we niet meer met een 'douchecoach' (ik had zo'n zandlopertje voor onder de douche die ik met een zuignap kon bevestigen), dus meestal staan we er wat langer onder.

Morgen ga ik een dagje naar mijn zusje. Vanwege de vakantie kwam ze personeel tekort. Of ik een dag in de winkel wil helpen... Maar natuurlijk. Supergezellig. Bij de Blokker heb ik een treinkaart gekocht. Kan ik lekker voordelig heen en weer. 's Avonds gaan we bij de pizzeria. Kan ik me nu al op verheugen.

Heb jij nog plannen voor het weekend?


1 opmerking:

  1. Haha mijn grootste plan is om dit weekend te bevallen, al weet ik niet of de baby er net zo over denkt....

    BeantwoordenVerwijderen