woensdag 28 augustus 2013

Dagje Duutsland (met dubbel uu)

Vanmorgen 'togen' we met ons twee op pad, een dagje 'Duutsland' (zo zegt mijn vader het altijd :)) op het programma. De 5 euro die ik gisteren nog aan benzine getankt had, was niet voldoende voor de rit. En onze erg lege voorraadkast maakte een tussenstop bij de winkel noodzakelijk dus combineerden we dat bij het tankstation, naast de natuurvoedingszaak.

We wilden eerst naar Greetsiel. Gisteren besloten we het iets dichterbij te houden. Op 45 km afstand, ligt een leuke plaats, met een grote supermarkt dichtbij. En een voordelig tankstation.

We hebben ons prima vermaakt. Eerst gewinkeld voor manlief. Voor zijn nieuwe baan wat kleding gekocht. Mooi overhemd en een merkbroek. Samen voor 30 euro. Hij blij en ik ook. Neergestreken op een terrasje. Eiskaffee voor mij en een 'duutse' latte macchiato voor hem. Het viel ons op dat de prijzen voor drankjes op het terras, een stuk lager zijn dan in Nederland. Mede dankzij het mooie weer hadden we echt een mini vakantie gevoel.

Ik kocht nog een aantal bijzondere stiften. 'Sondern angebot', ruim een euro voordeliger dan hier. Hele aardige dame. Ik met met steenkolen Duits daar nog iets van een gesprek meegevoerd. Van de nieuwe collectie stiften kreeg ik er een gratis. Zo lief.

Toen een wandeling naar de haven en de 'altstad'. Ondertussen op zoek naar iets eetbaars. Want echt geluncht hadden we niet. Prachtige oude huizen gezien, goed onderhouden, in stille straatjes.

Ineens herinnerden we ons de lekkere broodjeszaak bij het station (met de kerst vorig jaar zijn we er ook geweest). Twee warme pizza broodjes en een flesje water en toen konden we er even weer tegen.

We vonden het ondertussen wel 'welletjes'. 
Dus met de auto naar de grote supermarkt. Getankt voor 1,599 de liter. (Het voordeel van de 50 liter die we getankt hebben, hadden we al opgedronken 's ochtends haha).

Na een karretje vol noodzakelijk en iets minder noodzakelijke, boodschappen, nu lekker weer thuis.

Laatste keer uitkering van manlief was vanmorgen ook gestort, dus alle spaarrekeningen zijn weer gevuld. Dat wat we vorige maand van 'onszelf geleend' hadden is ook weer terug. Echt een heerlijk gevoel.

4 opmerkingen:

 1. Wat vond je goedkoper in Duitsland als in Nederland? (behalve de benzine en het terrasje)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ob tampons :) wattenschijfjes, mineraal deo stick en Rittersport chocola.

   Verwijderen
 2. Heerlijk als je redelijk dicht bij de grens woont zodat je daar soms boodschappen kan doen. Het valt bij ieder keer op dat boodschappen en verzorgingsartikelen een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. Helaas is het voor ons geen optie om daar naar toe te gaan. Het is zo'n kleine 2 uur rijden dus dan zijn we het geld dat we besparen kwijt aan de benzine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, best fijn. Uiteraard is het bij ons alleen maar een besparing als we een en ander combineren (tanken, winkelen en dagje uit bv).

   Verwijderen