zaterdag 10 augustus 2013

Bijna twee maten kleiner

Vanmorgen was het dan zo ver. De eerste dag in de vakantie dat ik mijn wekker moest zetten. Een afspraak bij de kapper 'in de stad' om 09.00 uur. Uiteraard had ik met de auto heen kunnen rijden. Maar die moest dan in de parkeergarage. Met een tarief, van, ik gok zo'n 2 euro per uur. Aangezien ik me de luxe van kleuren bij de kapper had toebedacht en ik daar wel even mee zoet zou zijn, wilde ik met de trein. Die ging al om 8.19 uur (En dat is vroeg voor een avondmens zoals ik). Daarna ben ik nog een stukje met de bus gegaan en stapte ik vrijwel voor de deur uit.

Mijn haar heeft weer een superstrakke coupe. Ik ben er erg blij mee. Het grijs is weer weggewerkt. De net de verkeerde kant op krullen zijn volledig glad gestreken en mijn haar heeft drie verschillende tinten rood. Echt prachtig. Het is dat ik een (semi) anoniem blog heb, anders zou ik een fotootje posten.

Van te voren heb ik niet gevraagd wat het zou kosten. Gelukkig kon ik mijn gezicht aardig in de plooi houden toen ik het bedrag hoorde.
77,40 euro Gelukkig vind ik het iedere eurocent waard hoor.

Op de terugweg richting station liet ik me nog even verleiden door wat (uitver)koopjes. Ik kocht een nieuw turqoois hemdje van Esprit. Die ik heb, kreeg ik ooit. Iets te wijd en met 2 mini gaatjes net zichtbaar onderin. Deze is mooi aansluitend en net iets mooier van kleur.
Bij de Bijenkorf mag ik graag altijd even binnenwandelen. Voor de vakantie kocht ik daar een hele mooie, groen, strak model broek. Uniek, want ik droeg daarvoor alleen maar broeken met ietwat uitlopende pijp. Ik paste toen 'maarzo' in maat 40 van die broek.

Op 1 augustus ben ik niet alleen met mijn 40 dagen plan begonnen, maar ook gaan letten op wat ik eet. Ik snoep minder, beweeg iets meer. Ik zag een hele gave broek, helaas alleen nog in maat 36. Tot mijn verbazing paste ik (met moeite dat wel) erin. Hij staat heel leuk. Zitten doet ie iets minder haha. Nu weet ik dat maatlabels niet zaligmakend zijn hoor. Toch voelt het erg fijn. Bijna twee maten kleiner.

9 opmerkingen:

 1. Kijk, superleuk toch? Lekker verwend en nog even en dan kan je ook zitten in de broek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo fijn een ochtendje voor mezelf. Heb gisteren de broek aardig ingezeten... :)

   Verwijderen
 2. Wauw! 2 maten kleiner is heel wat, ook al zi ie nog wat strak.

  Veel plezier met je kapsel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het compliment. Heb vanmorgen spontaan weer gesport.

   Verwijderen
 3. Wow, super! Heb je gelijk extra motivatie om door te gaan, je bent goed op weg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, onderstaande reactie van mij was als antwoord voor jou 'weg naar zelfvoorziening'.

   Verwijderen
 4. Lekker gevoel is dat, 2 maten kleiner. Hoe beweeg je dan meer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, in 2004 had ik samen met mijn moeder een afslanksalon. Het medische apparaat wat we daar gebruikten heb ik nog steeds. Een behandeling van 17 minuten op het apparaat staat gelijk aan 300 buikspier oefeningen en 400 beenspieroefeningen. Dus daardoor gaat extra bewegen supersnel. Ik heb nu 5 behandelingen gedaan. Nog 5 te gaan en dan is de extra kledingmaat minder hopelijk echt.

   Verwijderen
 5. Dank je, voel me ook lekker gemotiveerd. Stapte vanmorgen met filmsterren haar (het zat nog steeds in model :)) uit bed.

  BeantwoordenVerwijderen