Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
15 augustus 2013

Ander huis?

Stuiter, de stuiter, de stuiter. Vanavond bij thuiskomst, las ik de brief van de woningbouwvereniging.

"Er komt op korte termijn een woning beschikbaar waarvoor u staat ingeschreven. Het betreft hier een interessepeiling. Dat wil zeggen dat deze brief gelijktijdig aan meerdere woningzoekenden wordt verzonden. Van de geïnteresseerden krijgt degene die het hoogst in de wachtrij staat een voorlopige woningaanbieding".

Een woning, in de straat die wij willen, (de enige straat waarvoor we staan ingeschreven) een rustige, hele nette buurt, dicht bij school voor dochterlief nu, bij het station en de bushalte voor over een jaar, als ze in de stad naar school gaat. Met een leuk tuintje op het zuidwesten, 3 slaapkamers, een net nieuw geplaatste keuken en douche....

Na het eten zijn we heengereden en hebben we gekeken. Ik zag 'de buurvrouw' al kijken. Dus ik ben zo brutaal geweest om bij haar aan te bellen. We mochten binnenkomen om de kamer en keuken te zien. Ruime woonkamer, met plek voor de eetkamertafel dicht bij de keuken. Bijkeuken, schuurtje.... Bruto huurprijs 499,84 euro.

Zou er dan toch een wonder gebeuren? Met alleen mijn inkomen, kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning. Dus heb ik gereageerd dat ik interesse heb. Uiteraard willen we het alledrie.

Willen jullie allemaal heeeeel hard duimen voor ons? We willen dit zo graag. Hopelijk kan ik slapen vannacht. Ben het in gedachten al aan het inrichten...

Would you like to comment?

 1. Ik ga voor jullie duimen!!! Zou fantastisch zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zullen allemaal heel hard duimen. Ik hoop het voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat die huurprijs in de brief of betaalt de buurvrouw dat?
  Uiteraard moet jij die woning krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Bloem, dat is de prijs die in de brief staat. De buurvrouw woont er al 15 jaar. Die betaalt waarschijnlijk minder :) Fijn dat je vindt dat ik die woning moet krijgen.

   Verwijderen
 4. Dat zou goed nieuws zijn....ik duim alvast ook mee!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat spannend zeg!!! Ik hoop dat je het krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook aan het duimen voor, Klinkt goed en wat een fijne huurprijs zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zou heel fijn zijn! Klinkt heel goed, ik hoop dat het positief voor jullie uitpakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk!
  Houd er rekening mee dat een 'medebewoner' ook meetelt met inkomen, dus het inkomen van je vriend wordt wel degelijk meegeteld als hij mee verhuist. (Spreek uit ervaring, vorig jaar naar een nieuwe woning verhuisd, en het ging zo snel dat mijn vriend nog niet mee ingeschreven stond. Voor ons gelukkig werd zijn inkomen toch meegeteld, want als student had ik officieel geen inkomen - maar als je samen teveel verdient is het minder fijn)

  BeantwoordenVerwijderen