donderdag 1 augustus 2013

Aandacht

Vandaag begin ik opnieuw met het 40 dagen plan uit het boekje Abundance * 
Het is een Engelstalig boekje, wat ik ooit eens kocht en waar ik meerdere malen het 40 dagen plan mee startte. Slecht 2 maal lukte het me om de 40 dagen daadwerkelijk vol te maken.
Niet omdat het moeilijke oefeningen zijn. Juist helemaal niet.
Maar het draait wel om aandacht :) en doorzettingsvermogen.

De reden waarom ik juist nu weer met de oefeningen wil beginnen, is omdat ik merk dat ik geld weer veel te belangrijk laat worden. Uiteraard is geld ook belangrijk, alleen zoals het boek omschrijft, is geld een effect. En ik vind het een heel prettig effect... Maar om het effect te bereiken, doe ik nu dingen, die ik graag minder zou doen. Die me meer energie kosten dan me lief is. Ik weet dat het ook anders kan.

Dus aandacht, niet alleen voor de oefeningen in het boekje. Ook voor mijn omgeving. Beter luisteren (ik ben snel afgeleid, of denk te horen wat iemand zegt). Beter voor mezelf zorgen. (Alle dagen op het strand zijn heerlijk, vandaag zag ik een aantal strepen wit op mijn buik, een soort van zebra effect haha, eens zien hoe snel ik dat kan veranderen).

Om mezelf een EXTRA stok achter de deur te geven (wie heeft die uitdrukking toch ooit bedacht), wil ik deze 40 dagen ook elke dag een blog(je) typen. (Slik..., schreef ik dat nu echt).

Dus, tot morgen....

* link met aandelen :) Oftewel ik krijg van Bookdepository een vergoeding wanneer je het boekje via mijn link koopt. Dit kost jou uiteraard niets extra

2 opmerkingen:

  1. Ik ken het boek niet maar ben benieuwd, ik ga het zeker volgen op je blog.

    Groetjes Annelieya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga alles nog lezen. Ben heel benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen