dinsdag 27 augustus 2013

5 dagen weekend :) en 100 actie ideeën

Bij mijn vorige functie op het werk, had ik dat om de week, 5 dagen weekend. Daar werkte ik de ene week maandag en dinsdag en de week daarop ook nog de woensdag.

Best lekker bedenk ik nu. Uiteraard was het salaris daar ook naar. Ik las het leuke blog van Verdubbeldame (met 100 actie ideeën, waar ik binnenkort wat mee ga doen) dat ze bewust 2 dagen per week werkt. Fijn dat dat kan voor haar. (Wij kiezen nu bewust voor meer werken en een hoger inkomen, zolang dat kan).

Vannacht (03.30 uur) kreeg ik ruzie met een mug. Hij (dat denk ik, dat het een hij was) zoemde bij mij oor en was bij het licht aandoen verdwenen. Tot een keer of vier aan toe. Het uurtje dat ik nog in slaap viel mocht niet echt baten... Toen dacht ik, hoe is het nog maar.... Je bent nooit te klein om een verschil te maken.... Nou zeg dat wel. Voordeel is dat ik vannacht waarschijnlijk heerlijk zal slapen en morgen uit kan slapen. Wat een verrukkelijk vooruitzicht.

Op mijn werk nam ik vandaag afscheid van een lieve collega. Ze werkte op consultant basis en haar contract liep af. Jammer, maar helaas. We hebben wel afgesproken om binnenkort gewoon een afspraak te maken. Lijkt me leuk, we hebben namelijk veel overeenkomsten en volgens mij nog genoeg te bepraten. Ik vind het best bijzonder om nog nieuwe vriendschappen te ontwikkelen. Vanuit collega zijn vind ik dat helemaal lastig. Dus wat dat betreft is het beter dat ze dan geen collega meer is.

Vandaag had manlief een gesprek bij de uitzendorganisatie voor zijn nieuwe baan. Reiskosten vallen tegen. 3,54 euro per dag. Beetje jammer. Gelukkig staat er een best riant salaris (helemaal voor een uitzendovereenkomst) tegenover. Globale berekeningen door manlief gedaan, laat zien dat we komende maanden echt wat geld overhouden.
Echt een fijn idee. Net als die vrije dagen van deze week. Over 13 minuten begint een film op tv. Even heerlijk ontspannen.

4 opmerkingen:

 1. Ik ga ook eens kijken naar 100 actie ideeen blog van verdubbeldame. Ben wel benieuwd.

  Groetjes

  Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En, heb je al leuke ideetjes opgedaan bij de verdubbeldame Annelieya?

   Verwijderen
 2. Waar komen die 42 page views vanaf hetrijkewijf vandaan, vroeg ik me af, en hier vond ik het antwoord :). Leuk dat je me noemde! Ik ga je blog volgen hoor.
  Ik heb het hele jaar kunnen doen met 2 dagen werken en 5 dagen weekend, maar heb net vandaag een freelance opdracht aangenomen om mijn bijna lege rekening een beetje te kunnen aanvullen. Ik ben niet ascetisch genoeg om van zooo weinig geld rond te kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dat is leuk, al die extra page views. Je hebt een super leuk blog, zal je binnenkort wel vaker noemen denk ik. Fijn een freelance opdracht. En dank voor je reactie hier.

   Verwijderen