zondag 12 mei 2013

Opruimen

Een van mijn 'slechte' eigenschappen. Bewaarzucht, of drift. Dat resulteert in overvolle kasten, laatjes en bakjes. Want bijna overal kan ik nog wel iets mee. Met onze verhuisplannen (want ook al hebben we nog niet iets geschikts gevonden, we hebben wel plannen) is het dan wel handig om zo min mogelijk mee te hoeven verhuizen.

Nu is het 'voor het oog' redelijk netjes in ons huis. In zoverre, dat niemand het spontaan in zijn of haar hoofd moet halen om bepaalde kasten zonder beleid open te trekken.

Manlief heeft volgens mij twee kastjes met wat spullen, meer niet. Dochter 1 kamer, die we afgelopen week hebben opgeruimd in verband met een logeetje. Dan blijft de rest van de spullen (lees in 1 hobbykamer, 1 inloopkast en nog een secretaire in de kamer) van mij. Zucht.

Af en toe denk ik eraan om gewoon dingen weg te doen. Wel weggeven hoor, aan familie of vrienden, of nog makkelijker, de kringloop.

Beetje bij beetje kan ik me er toe zetten. Vanavond heb ik een begin gemaakt met de overvloed aan tijdschriften. We hebben een abonnement, ooit afgesloten voor de zaak die we destijds hadden, met zo'n 20 nieuwe tijdschriften, die we elke maand ontvangen. Daarnaast koop ik het tijdschrift Flow nog los. We hebben het abonnement nog tot en met augustus van dit jaar. In de kelder staan twee tassen vol met tijdschriften voor het ziekenhuis. En terwijl ik schrijf, ligt de huiskamervloer vol.

Dacht dat het wel handig zou zijn om de tijdschriften per blad te sorteren hahaha. (Ben gevlucht om te bloggen en manlief is spontaan gaan afwassen). 
Ik ga zo verzinnen wat handig is. En wat ik echt nog van plan ben te gaan lezen.

1 opmerking:

  1. Zucht;) gelukkig ben ik niet de enige;)Ook een hobbykamer die een beetje uitpuilt ahum kuch en verder herkenbaar.

    BeantwoordenVerwijderen