Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
11 mei 2013

Blauwe envelop

De dag na Hemelvaart. Manlief zou gebeld worden naar aanleiding van een sollicitatie. Dat duurde 'twee korten en twee langen'. Dus belde hij zelf. Uitzendbureau gesloten. Gelukkig was het hoofdkantoor wel open en deed hij daar navraag. Hij werd later teruggebeld. Helaas (of toch niet?) was hij niet uitgekozen. Het gesprek was wel positief verlopen. Hij voldeed ook aan alle 'eisen'. Maar hij was te commercieel voor de semi overheids instelling.
Stiekem was ik blij voor hem, want ik weet dat zijn hart bij hele andere zaken ligt, dan full-time werken bij/voor een baas. En nu is het 'oppasprobleem' tijdens de vakanties ook opgelost ^_^ Ik weet dat er veel mogelijkheden voor hem zijn op andere gebieden. Dus ik heb alle vertrouwen.

Gisteren lag ook de lang verwachtte blauwe envelop in de brievenbus. 
1800 euro krijgen we terug. Jihaa... We kochten direct een straatje Staatsloten, vijfjes hoor, maar dat resulteerde maar in 10 euro 'winst'. (Nou ja winst haha). We gaan in ieder geval ons FFA potje (oftewel Financial Freedom Account <= als in Gans met de gouden eieren) spekken. Dat is onze spaarrekening met geld, waar we verder niet aankomen. Alleen voor financiĆ«le mogelijkheden die geld op leveren. 

De aanvraagformulieren voor de creditcard hebben we bij het oud papier gedaan. Zoals ik al schreef, hebben we het ruim 5 jaar prima gedaan met de pre paid creditcard. Voelt goed. Huizentechnisch hebben we wel een aantal interessante koopwoningen gezien. In de categorie, eenvoudig, als een hoekhuis, voor nog geen 80.000 euro vraagprijs. Tot in de voor ons zeer gewilde buurt, vrijstaand, voor nog geen 175.000 euro. Het laatste huis ligt qua budget boven wat ik (mogelijk kan) lenen qua hypotheek. Aangezien de bron van 'passief' inkomen van manlief nu maar voor 1 euro meetelt is dat dus NOG niet echt een optie.

Ook doen we zuiniger auto niet. Onze eigen auto zal bij verkoop beduidend minder opleveren dan verwacht. Dit heeft te maken met de aanpassing van de motorrijtuigenbelasting voor old timers. Waardoor de automarkt als het ware overspoeld wordt met auto's zoals die van ons. Wel jammer. Want ik had graag een wat zuiniger in verbruik auto willen rijden. Maargoed. Hier past ons kind met haar mega lange benen gewoon achterin. En voor de zomer hebben we een open dakje.

We pleiten ons nog gelukkig met ons voordelige huurhuis en gaan de spaarrekeningen verder spekken.
Would you like to comment?