zondag 6 januari 2013

Klussen in pyjama

Ontbehangen
Vrijdag dacht ik 'even' wat behang van de muur te halen op de kamer van onze dochter Q. Ze wil graag een paarse en een turqooise muur. 
"Mag dat mama?" Ja, natuurlijk schat. "Kan dat vandaag nog?" 
Nou, ik ben wel snel, maar zo snel nou ook weer niet.
Dat paars is niet zo lastig (denk ik nu) want dat kan ik overschilderen.

Het turqooise gedeelte valt in de categorie behang. 
De oudste laag behang (12 jaar geleden laten doen, door een hele strakbehangende mijnheer) is van de hele goedkope soort, met van die houtstukjes erin en daarover heen nog saus. Zat er nog superstrak in. Dus daar had ik ooit al overheen behangen. Lekker met de hobbels nog zichtbaar... 

Nou dat ontbehangen viel me ernstig tegen. Groene gedeelte ging nog. Maar bij het gele behang (gelukkig maar twee banen) kwamen er stukken muur mee. :( 
Ook het verwijderen van de prikborden (vastgezet door mij destijds, met een soort van superkit) liet aardig wat sporen na.


Handige hulp
Gelukkig kreeg ik vandaag hulp. Van dochter Q (het is natuurlijk ook haar kamer :)) 'Gewapend' met een spuitflesje met water en een mesje scheurden en pielden we de muur leeg.


Gatvulvaardigheid
Ondertussen kwam ook manlief thuis. Die had zijn ouders, na een verblijf van drie maanden in het buitenland, vanmorgen vroeg van het vliegveld gehaald. Gezien zijn geduld en zorgvuldigheid, mocht hij van dochter en mij (hoe aardig van ons) de laatste stukjes doen. De muur is nu zo goed als kaal. Woensdag ga ik mijn gatvulvaardigheid in de strijd werpen en dan kan ik vrijdag aan de slag met behang. 

Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten