Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
08 april 2012

Etsy startersdag, Utrecht op hoge hakken

Starter
Met een vrijwel lege winkel op Etsy, viel ik (vond ik zelf) wel in de categorie starter. Dus toen ik de aankondiging zag voor een Etsy startersdag in Utrecht meldde ik me aan.

Met een voordelig treinkaartje en voorzien van mijn mooie Chie Mihara schoenen toog ik naar Utrecht.

In de ruimte
Door de hele fijne route beschrijving van In de Ruimte vond ik het heel snel. Crocjes bleven in de tas, gewoon op mijn heerlijke hakken.

Bij binnenkomst zag ik allemaal mooie, creatieve stands van andere 'Etsians'.
Helaas stond de workshopruimte niet aangegeven en ontdekte ik net voor het zou beginnnen waar ik moest zijn.

Workshops
Die middag waren er een viertal workshops.
Mamamarketing beet de spits af.
Met een interessante maar slecht te volgen 'lezing' (doordat de ruimte erg schuin was ingericht qua stoelen, daardoor stond er constant iemand voor de flipover).

Een van de opdrachten was het schrijven van een twitter profiel, dus wie, wat, hoe en waar in 160 tekens. Uiteraard op een superleuk gemaakte sheet.

Juridische zaken
Monique verraste ons met een goed verhaal over een ietwat 'saai' maar noodzakelijk gedeelte. We hebben veel gelachen. Ondanks het serieuze onderwerp. Juridische zaken, haken en ogen.

Fotografie
Het derde workshop gedeelte werd iets passiever gebracht.
Zittend presenteren geeft toch minder dynamiek. Het ging over fotografie en de hele nuttige tips kwamen van Liesbeth van Pinipiru

Boekhouding en verkleinwoorden
De vierde workshop over boekhouding heb ik niets van meegekregen. Eigen 'schuld' hoor. Ik irriteerde me mateloos aan de verkleinwoorden waarmee degene die de workshop gaf sprak. Bijbaantje, klein zaakje, uurtjes... Was wel trots op mezelf dat ik dat ook gewoon aan durfde te geven en verder niemand tot last was, door de zaal te verlaten.

Al met al een leerzame dag. Nieuwe contacten opgedaan.
Ook een aantal mensen gezien die ik alleen via 'twitter kende'.

Vervolgens gauw op mijn hakken weer terug naar het station.
Ik twijfelde nog over het aantrekken van mijn Crocjes. Gezien mijn toeristische route over kinderkopjes.

Dank je wel Daniëlle
Bij thuiskomst bleek dat Daniëlle heeeeeel leuk werk had geleverd en mijn banner (of heet het header?) voor de mijn Etsy winkel klaar had.
De eerste artikelen staan erin.

En Daniëlle is in te huren hoor, voor allerlei creatieve zaken voor blogs, winkels, sites of wat dan ook. Met hele voordelige tarieven.
Ze maakte eerder de header van mijn blog. 
Zelf heeft ze een supermooie blog. Ik mag er graag kijken voor inspiratie voor boeken, teksten en heel veel meer.

Bookmark and Share

Would you like to comment?