Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
25 augustus 2011

Tel je geld, zakgeld boek, ook voor volwassenen :)


Ja, het zou heel leuk zijn :)

Bookmark and Share
Dinsdagavond bij thuiskomst had ik twee leuke pakketjes. Een spel, zet je hart aan en van Annelou van Noort het boek, Tel je geld

Nou ben ik dol op geld en tellen. Wat een leuk boek zeg. Officieel voor kinderen, maar met de leuke invullijstjes en de spaarprikborden wil ik zelf ook weer zakgeld. Er komt ook een gedeelte geld administratie in voor. Administratie klinkt bij mij weer iets minder aantrekkelijk, maar ik weet dat het belangrijk is.

Onze dochter Quinty is 9. (Ze heeft het boek inmiddels met veel 'oh wat cool' 'gaaf' en wat zo meer in gebruik genomen. De test om te kijken of geld vals is, vindt ze super. Ze heeft ook al haar bedragen van de potjes opgeschreven).


Ze krijgt van ons elke vrijdag 1,50 euro. Dat dient ze wel te verdelen over een aantal potjes. Zij heeft er niet zoveel als wij hebben hoor.
Ze heeft een potje voor haar hamster. De ene keer betaalt ze zelf het voer en de 'chipsi' en de andere keer doen wij dat.
Ze heeft een 'Play' pot, voor de leuke dingen, zoals een keer een ijsje kopen, maar daarin doet ze ook elke keer 5 cent als ze heeft ge-sms-t met haar nieuwe mobiel.


Ze heeft haar 'echte spaarpot' voor de grotere aankopen (zoals spelletjes voor de Nintendo) die ze wil doen.
En ze heeft een 'Give' potje. Geld daaruit geeft ze bijvoorbeeld bij een collecte, of laatst aan de straatkrantverkoper.


Ben benieuwd of jullie je kind(eren) ook zakgeld geven en hoeveel?

Would you like to comment?