maandag 4 januari 2010

Studiequeen

Met alleen maar mijn HAVO diploma op zak, ging ik aan het werk. Na de HAVO had ik nog een jaar MEAO gevolgd. Maar de instroom in het tweede jaar sloot niet erg goed aan. Dus hoefde ik geen stage te lopen en toen ik hoorde dat er bij Parfumerie Douglas een baantje vrijkwam, ging ik naar de winkel om te solliciteren. Het meisje wat de zaak ging verlaten was de dochter van een vriendin van mijn moeder. Ik begreep het begrip van een netwerk al op jonge leeftijd. Vandaag de dag kan ik me niet meer voorstellen dat het toen zo makkelijk ging. Ik werd bij Douglas intern opgeleid. En van de 800 gulden die ik verdiende per maand, bleef vaak door de eigen aankopen niet veel over.

Mijn nichtje werkte ondertussen een jaar als au-pair. In Spanje. Aangezien ik in Italië een vriendje had destijds, leek het me gaaf om ook voor een jaar naar het buitenland te gaan. Dus baan opgezegd en vertrokken. Van te voren begonnen met een studie Italiaans voor beginners, via de LOI. De enige thuisstudiecursus die ik ook afgerond heb. Want in de kelder liggen nog NIMA-A, SEPR (voor het reisbureau), een cursus boekhouden, make up en huidverzorging en italiaans voor gevorderden (in willekeurige volgorde). Trouwens teruggekomen uit Italië en toen pas examen gedaan, super cijferlijst met twee tienen en een negen.

Nu begint over twee weken op mijn werk een verplichte opleiding. Met onder andere engels, nederlands, sales & service. Gezien de klassikale manier van lesgeven komt dat natuurlijk wel goed. Want op zich ben ik best "een studie". Vond vroeger alleen heel veel andere dingen ook erg leuk. En van die thuisstudies? Ik kwijl nog steeds weg bij het zien van alle mogelijkheden en zou nog wel heel veel opleidingen willen doen.

Ben benieuwd, wie van jullie mij overtreft in het aantal aangevraagde en (on)afgeronde thuiscursussen? Graag ook wat succesverhalen.

1 opmerking:

  1. Ben zelf ook altijd bezig met thuisstudies. Ben nu bezig met het afronden van mijn vierde en ik heb er nog 2 op mijn 'verlanglijstje' staan.

    BeantwoordenVerwijderen