zondag 10 januari 2010

Hutsel Knutsel Frutsel dag

Vandaag hadden we de hutsel knutsel frutsel dag. Dit keer samen met mijn moeder, haar jongste zus, mijn zusje en ik. Mijn nichtje en haar vriendin waren er ook. Eveneens als mijn oom, mijn vader, nog een neefje, nichtje en kindlief. Maar de laatsten (vanaf ik) hebben andere dingen gedaan dan knutselen. Nou tot zover een lange inleiding. Kan wel merken dat ik een aantal dagen niet geblogd heb.
Ik was voornemens een nieuwe agenda te maken. Maargoed, gistermiddag de stad in met mijn zusje, gisteravond nog een kaartje gelegd, dus ik was pas om 01.00 uur thuis vannacht. Toen had ik niet zoveel zin meer om mijn spullen bij elkaar te zoeken. Vanmorgen de stapel met Flows gepakt, mijn overige papier, snijmachine, stiften, lijm, hele rataplan. Maar waar waren toch de eyelets.... Speurtocht door het hele huis, maar helaas. Door de stuifsneeuw richting mijn ouders. Eerst thee met tiramisu (had ik gisteren gemaakt), hmmmm. En toen aan de knutsel. Heb alle Flows doorgebladerd en de mooie bladen eruit gehaald. Met de snijmachine op A5 gesneden. Voor kindlief had ik gisteren een mooi schetsboek gehaald. Heeft ze niet gekregen (gemene moeder) want ik heb de bladen gebruikt voor mijn IK boek. Mijn zusje heeft een gave inbindmachine. En ze had natuurlijk een inbindring en doorzichtige vellen voor me. Dus na een middagje fröbelen heb ik een gaaf boek. Geen agenda (zou ik er wel van kunnen maken natuurlijk), maar een heerlijk plakboek voor mezelf. Heb heel veel gave dingen uitgeknipt voor in mijn inspiratiemap. Ondertussen nog een soort van vierkantje (in vier kleuren) gehaakt voor een toekomstige sprei voor mijn zusjes bed. (Tegen de tijd dat ze vijftig is is ie wel af denk ik).

Nu thuis bij manlief. Cappuccinootje gedronken. Weekplanner ingevuld. Zometeen nog even een vest voor kindlief in elkaar zetten. En twee knopen aan een winterjas aannaaien (jak, rotwerk). Dan genieten van de zondagavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten