Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
03 januari 2010

De meterstanden

Vandaag hebben we de meterstanden van de verwarming weer eens genoteerd. En vergeleken met de standen van vorig jaar. (We hebben blokverwarming in ons vierkamer appartement). Iets minder eenheden verbruikt. Jippie! Want afgelopen jaar kregen we iets meer dan 600 euro terug. Dus hopelijk mogen we daar ook dit jaar op rekenen. Wat betreft electriciteit en gas hebben we ook iets minder verbruik. 1828 kWh voor een driepersoons huishouden. Niet slecht. We moesten wel bijbetalen. Maar dat komt omdat we van energieleverancier veranderd zijn. En bij de vorige leverancier is de heffingskorting niet verrekend. Talloze emails verder nog geen reactie. Dus daar bel ik deze week over en desnoods wordt dat gevolgd door een aangetekende brief. Bij de nieuwe leverancier zaten we wat laag qua voorschotbedrag. Dat is nu aangepast. Einde van dit jaar verwachten we ook geld terug in ieder geval. Qua gas was het verbruik 344 m3. Dit is alleen voor het douchen, afwassen en koken. Water is nog niet bekend. We hebben een nieuwe digitale meter gekregen. Afrekening van het verbruik zal binnenkort wel volgen. Zal niet zo veel verschillen ten opzichte van de vorige periode.

Would you like to comment?

  1. Meterstanden noteren is altijd een goede zaak. Maar het loont wel om dat vaker dan één keer per jaar te doen, zeker omdat het jaargetijde nogal veel invloed heeft op je verbruik. Op onze site staat een (gratis) tooltje waarmee je dan ook je meterstanden kan bijhouden en kan vergelijken met het verbruik van anderen.

    Wellicht handig :-)

    BeantwoordenVerwijderen