zondag 13 december 2009

Toeters, bellen en boerenkool.

Monsters Vs Aliens
Slingers, taart, ballonnen... Wat zo meer, mijn 250ste blogje. Ik had er eerst al meer, heel veel dubbel, dus dat telde niet. En nu heb ik geschreven dat dit dan een inspirerend blogje zou worden. En ik heb het idee dat dat niet het geval is. De kerstboom staat. Ik ben waarschijnlijk een van de weinigen die het versieren werkelijk niets aan vindt. Als de boom er staat (we hebben zo'n uitvouwbare) met de versieringen erin, dan vind ik het wel heel gezellig hoor. Maar ik bezit niet het maak het huis gezellig met versiersels gen. Gelukkig vindt kindlief het wel leuk. Vrijdag was ik vrij en heb natuurlijk voor huisvrouw gespeeld. Ondertussen heel veel dingen voor de weblog bedacht. Dat vind ik het voordeel van schoonmaken, verstand op nul, blik op oneindig en de ideeën stromen. Gisteren met man en kind naar de kerstmarkt van moeders en tante. Wat een eind rijden. En heel eerlijk, wat een teleurstellende markt. De hoek waar mijn moeder en tante stonden was heel sfeervol ingericht, met heel veel leuke spullen. Voor de rest misschien nog 15 standhouders en dat was het. Gezellig een theetje en een Alpaca wijntje gedronken. Kindlief kreeg een mooie winterjas Zo lief. Nog even met de kerstman gekletst en toen op huis aan.

's Avonds gepraat en dingen bedacht, over ons plan om rond onze vijftigste verjaardagen toch echt van een weekend van 7 dagen te kunnen genieten. (Het liefst eerder natuurlijk, maar we zijn realistisch). Dat is toch echt beter om in het vervolg eerder op de dag te doen. Want dat, in combinatie met de indeling van de weblog, maakte dat ik om 01.45 uur nog niet sliep vannacht. (Wel gaaf, we hebben weer geld verdiend, met onze business in spé, deze keer 57,22 euro, wordt donderdag bijgeschreven).

Vanmorgen dus brak brak in mijn huispak. Wilde gaan Wii-en, maar bedacht dat ik beloofd had om een rokje voor het kerstfeest van kindlief te maken. Van 3 lagen tule. Naaiwonder als ik ben :) Het is leuk geworden. Dan moet je "leuk" wel op een bepaalde manier lezen. Want daar is alles mee gezegd. Gelukkig is ie goedgekeurd. En wat heb ik een bewondering voor al die dames (en heren) die de meest prachtige creaties maken op de naaimachine.

Vanmiddag een dvd gezien, Monsters vs Aliëns. Mooi gemaakt. Gave woordgrapjes. Chips en een stroopwafel erbij. Gevolgd door een portie boerenkool. (Dat was nog uit het Odin pakket, we hebben opgezegd trouwens. Vaak groentes die ik er echt niet door krijg, zoals spruiten, zuurkool en boerenkool).
Nu is manlief klaar met de afwas. Kind ligt op bed te lezen. Ik heb al weer twee thee achter de kiezen met de nodige chocola. Even de smaak van de boerenkool wegwerken. Nu wat inspiratie opdoen voor het maken van een kerstkaart/nieuwjaarskaart. Ben getipt over een gave website. Als het eindresultaat naar mijn zin is, dan laat ik wel een fotootje zien. Kan ik jullie direkt ook de digitale kerstgroeten doen.

3 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd. Ik nomineer je voor de weblogschrijfster van het jaar. Blijf vooral schrijven over van alles en nog wat. Soms even overleggen als het mij aangaat, anders weet Lars het weer eerder.

  Ik kijk uit naar de volgende blogs in mijn mailbox. Eens zien of ik nog wat van je kan leren op bloggebied in 2010, zodat ik wat vaker ga bloggen dan 1 keer per....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteeerd met je 250e weblog en ook ik zeg blijf vooral bloggen want ik lees je blogs met heel veel plezier. Ik heb wel het kerstversier-gen maar m.n huisgenoten zijn er niet al te blij mee want het versieren duurt bij mij 4 weken nl iedere dag een beetje. Alleen de badkamers zijn niet versierd. Gr. Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Christel en ik vond het alvast een 250 ste "leuk" blogje.

  Blijven schrijven.

  Haha en ook hier heeft manlief eigenlijk de kerstboom gezet (ik heb het nog maar ooit één keer in mijn leven zelf gedaan en onder druk). Hij heeft hem ook versierd. Ik hou wel van mooie dingen en koop wel hier en daar wat, maar verder ...ai ai.

  BeantwoordenVerwijderen