Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn laatste werkdag


100 bloemen om te haken en te breien
Lesley StanfieldMijn laatste werkdag, voor dit jaar dan. Gisteren werd er gevraagd of er nog iemand vrij wilde op oudjaarsdag. Na een snel overleg met manlief heeft hij zijn vrije dag van morgen omgezet naar donderdag en zijn we dan allebei vrij. 

Ik ben op woensdag altijd vrij. Dus morgen kan ik uitslapen en gaat manlief op zijn vouwfiets richting trein. Hopelijk komt de voorspelde sneeuw vannacht nog niet. Mijn vrije dag zal zeker wat huishoudelijke taken bevatten. Helaas. Maar ik vind het altijd fijn om weer een lekker fris huis te hebben. 

Dus even wat stofzuigen, was draaien, pleetje poetsen en opruimen. Voordeel van ons vierkamerappartement aan het water is dat het ook zo weer schoon is.

Vanavond hebben we een snelle maaltijd gehaald bij de Appie. Zo'n viercomponentengeval waar je zelf kunt kiezen. Voor 9 euro. 

In feite belachelijk qua prijs. Want bij fatsoenlijk inkopen kan dat natuurlijk tig keer voordeliger. Manlief klaagde eerst, toen wees ik hem op de kosten van het etentje gisteren... In het nieuwe jaar ga ik wel weer werken met een boodschappenbudget hoor. Hebben we altijd gedaan. Maar de laatste maanden zijn we wat "los" gegaan. Best leuk natuurlijk. Gezien de verplichtingen aan onze rijke vriendin is het wijs om "even" weer te bedenken waarom we het allemaal doen. Het aftellen kan bijna beginnen. 

Nouja, nog 27 maanden te gaan. Dus er komt schot in de zaak.

In de categorie boeken heb ik voor mezelf als kerstcadeau ook nog een boek gekocht. (Van mijn eigen zakgeld haha). Heb de eerste bloemetjes al gehaakt.

Reacties

  1. ik poets met je mee morgen.... oh is vandaag al, misschien tijd dat ik naar bed ga ;) en ook ik ga in deze tijd van het jaar te los om met het budget voor wat dan ook.... heb de laatste aankopen van dit jaar binnen en zal in het nieuwe jaar weer extra mijn best doen! ;) jij ook succes! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi,nu 20 min voor 2010 nog geen review te lezen van jou op bol. en de nieuwe boeken zijn op, belachelijk wat een prijzen ze nu vragen ik wacht wel tot de nieuwe er weer zijn,groet monique

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wat ik nou hele dagen aan het doen ben nu ik niet meer werk

De vraag van vandaag Of ik mij niet verveel? Ehhh nou nee. Wat ik dan hele dagen doe nu ik niet meer werk? Nou dit dus. Zoveel mogelijk genieten.  Klussen :), breien, haken, schrijven, tekenen, koken, moestuinieren, lezen, cappuccino’s drinken met M.  Plannen maken, dingen bedenken, vrienden bezoeken en nog veel meer. Geniet van het leven, soms duurt het maar even. Bij de geboorte ploept er geen cellofaantje uit met handleiding en uiterste houdbaarheidsdatum.

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar šŸ’—  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geĆÆnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk