Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
23 december 2009

De map van 2009

Je geld of je leven
Je geld of je leven
Hanneke van Veen
Vandaag onze dochter uit logeren gebracht. Bij het aanzien van neefje en nichtje was ze niet meer te houden. We konden nog net een kus krijgen, maar verdere aandacht was er niet bij. 

In Deventer zit kringloopzaak hwrt Goed. Manlief heel lief aangekeken, of hij daar met mij heen wilde, (slijm, slijm) en dat wilde hij wel. Voor kindlief een zwarte skinny jeans met een t-shirt gekocht. 90 ansichtkaarten (ja, negentig). 

Nog wat hobbyboeken en.... het boek je geld of je leven. Ik heb het ooit van de bibliotheek geleend. En "verslonden" als het ware. Manlief heeft het toen niet gelezen. Dus dit boek is erg welkom in onze bibliotheek thuis. Mocht je het (nog) niet gelezen hebben. Echt een aanrader. Ook als niet consuminderaar.
Na het bezoek aan de kringloop nog even richting centrum geweest. Mijn zusje was aan het werk in haar zaak Hemelse Hebbedingen

Daar een theetje gedronken en broodje gegeten (en schoenen gekocht). Bij terugkomst hier, nog even de laatste boodschappen gedaan en cadeautjes gekocht (lang leve een groen energiedrankje). En me thuis vervolgens aan de laatste rekeningen van 2009 gezet. Wat wilden een hoop mensen geld van ons hebben zeg. Onvoorziene uitgaven helaas er nog bij. Volgens mijn berekening zou er 260,87 euro overblijven tot aan 20 januari. Voor eten, drinken, benzine etcetera. (Slik). Gelukkig hebben we nog spaargeld. Maar jullie begrijpen het al, ik ga het boek opnieuw lezen. En weer mijn overvloedsoefeningen weer toepassen. Al moet ik zeggen dat ik dankbaar ben dat alles weer voldaan en gedaan is. De instanties die ik nog aan moest schrijven over deze en gene heb ik ook geschreven. De map van 2009 kan bijna in de kast. Gelukkig.

Would you like to comment?

 1. hemelse hebbedingen ken ik! wat leuk dat dat van je zusje is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heej Cristel,

  Ik denk te weten wat jouw nieuwe voornemen word na het lezen van het boek;-)
  Ik wens jouw en je gezin al het goeds van de wereld voor het nieuwe jaar.

  Lieve groet Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms is het net alsof een boek ergens speciaal op je lag te wachten! Leuk dat je deze hebt gevonden. Ik heb het ook gelezen, en vond het inderdaad zeer inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geslaagd, en dat boek zou ik ook niet laten liggen. Goed in de motivatie en inspiratie op te peppen.

  ... het Goed in Deventer... één van de weinige dingen die ik echt mis sinds we verhuisd zijn. De kringloop hier is maar een rommelmarkt vergeleken met wat je daar allemaal kunt kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen