zaterdag 14 november 2009

Wankelende geloofsovertuiging


De wankelende geloofsovertuiging. 7,5 jaar is ze nu. Onze grote (lange), maar toch ook kleine lieverd. En Sinterklaas komt vandaag in het land. Afgelopen week zei ze, mam, die brief van de pieten van vorig jaar, dat leek wel heel veel op jouw handschrift. Heb jij dat geschreven? Tsja... wat moest ik zeggen, dus ik heb het nog een beetje in het midden gelaten. Gisteren bleek ze toch wel heel erg te twijfelen hoor. Haar neefje (heeft een klas overgeslagen en zit nu tussen wat oudere kinderen) gaat surprises maken, dus heeft mijn zus verteld dat hij niet echt bestaat. Haar nichtje van 6,5 jaar, die gelooft zeker nog. We stonden in de keuken en ze zei, ik geloof nog wel in Sinterklaas, alleen weet ik nu zeker dat hij niet door de schoorsteen past. En ik vind hem niet meer zo aardig. Want jullie kopen de cadeautjes. En als jullie de cadeautjes ook in mijn schoen doen, waarom mag ik dan alleen met Sinterklaas mijn schoen zetten? Ach de lieverd... Ze gaat om 12 uur de intocht kijken en straks maken we een verlanglijst. Ik gun haar het geloof nog zo graag.

2 opmerkingen:

 1. Nele is nu acht en op school heeft haar beste vriendin gisteren haar verteld dat de Sint en Piet de mama en de papa zijn en weet je wat ze tegen haar vriendinnetje gezegt hebt: "Nee hoor, gek, ik geloof je grapje niet!" Ik kan het me zo voorstellen.

  En naar de Hema ben ik al geweest vandaag. Hebben ze daar weekplanners? Niet gezien! Wel iets teveel gekocht. Foei foei. oa knutselgerei.
  Onze kindjes zijn nu even op de TV aan het kijken naar de intrede van de Sint. En daarna: knutselen: met spullen uit de Hema (heb zo'n knutseldoos gekocht om een pietenpop te maken).

  Groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij vieren het juist voor het eerst 'echt'. Thijmen begint het nu zo'n beetje allemaal te begrijpen en heeft met grote ogen naar de intocht gekeken. En net voor het eerst zijn schoen gezet :)

  BeantwoordenVerwijderen