vrijdag 30 oktober 2009

Wat zou jij doen?

Als je de loterij zou winnen? En dan heb ik het over een leuk bedrag? Ik zou een kok inhuren, want de derde lading muffins (door manlief bereidt) had geen bakpoeder (mijn schuld, vergeten te zeggen). Dus kleffe bedoeling.

En nog heel wat leuks, gisteren zat er een pakketje van Bol in mijn brievenbus. Ik keek naar manlief of hij mij had willen verrassen? (Wat een rare gedachte). Nee dus. Wel een hele lieve verrassing van een vriendin. Ze was hier donderdag op semi ziekenbezoek en had het boek, Er komt een vrouw bij de dokter, voor me meegenomen. Maar die had ik al gelezen en ondankbaar als ik ben, was dat van mijn gezicht af te lezen. Zei had hem nog niet gelezen, dus nam ze hem zelf mee. En ik zou uit haar collectie een boek van Marinus Knoope krijgen. (Lang geleden raadde een andere vriendin dit boek al aan. Onlangs was er een lezing waar ik spit-technisch niet heen kon en waar de vriendin die hier donderdag was, wel heen was geweest. Dit in het kader van een lang verhaal nog langer maken).

De creatiespiraal
De creatiespiraal
Marinus KnoopeEn bovenstaand boek zat in de doos. Zaterdagmiddag de eerste 44 pagina's (liggend op de bank bij mijn ouders) gelezen.
Vanmorgen (ok, stukje van de middag erbij) de rest. Wat een heerlijk boek, voor het eerst heb ik het idee dat ik DE handleiding heb gevonden voor het realiseren van mijn eigen wensen.


3 opmerkingen:

 1. De loterij winnen is moeilijk voor mij want ik speel zelden of nooit. Ik speel misschien één keer in de 2 maand eens mee: toevallig omdat het eens in mijn hoofd opkomt en ik in de winkel ben.

  Maar moest het ooit gebeuren...zou ik 1°mijn huis zo duurzaam mogelijk maken (supergeisoleerd enzo) en dan 2° een paar mensen werk geven (in mijn tuin, een extra kracht voor mijn man zodat we meer samen dingen kunnen doen en een oppas) 3° zou ik aan goede doelen geven en 4° genoeg geld opzij zetten zodat we nooit zorgen zouden hoeven hebben om geld .

  Een kok lijkt me wel handig op sommige dagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lieve vriendin, en wat een leuke verrassing zo'n pakketjes door de brievenbus.

  Ik heb dit boek ook gelezen, en hoewel het ziekteproces me raakte, vond ik 'Kluun' als persoon erg irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik speel ook niet mee met de lotto maar moest ik winnen zou ik eerst onze lening terugbetalen van ons huis, dan zou ik een groter huis kopen, en de rest zou ik op een spaarrekening zetten of daar een deel van aan het goede doel besteden

  BeantwoordenVerwijderen