woensdag 21 oktober 2009

Waarom je geld niet bestaat?

Via de site van Niburu, kwam ik een artikel (blog) tegen met de titel waarom je geld niet bestaat? Is het zo? Vraag het me af hoe het zit en kan me deels vinden in het verhaal. Morgen krijg ik mijn salaris. Bijgeschreven op mijn bankrekening. Maar wat als ik niet kan pinnen (bv. vanwege een storing) of als er iets met de bank gebeurd? Dan heb ik wel geld maar ik kan er niets mee. Meer en meer zou ik willen dat ik verder zou zijn met een zelfvoorzienend leven. In hoeverre dat kan in een apartement zou ik dan moeten onderzoeken/bekijken. Onze onderburen hebben aan de zijkant van de flat een moestuin. Privilege van 'hier' al meer dan 35 jaren wonen. Voor ons zit dat er zo dichtbij niet in. Ik kan natuurlijk wel aan de gang met bakken op het balkon volgend jaar. Van het weekend kregen we vier megabieten, twee daarvan heb ik gisteren aan mijn ouders meegegeven. Dat waren zo maar wat hersenspinsels op de woensdagavond.

Bij thuiskomst nog even met mijn moeder gebeld, die staat (stond) vandaag met haar zus op een hobbymarkt in Vlagtwedde. Met onder andere sloffen van mijn oma. Ze vertelde dat er een dame was die naar aanleiding van het blogje langs wat gekomen. Dat vond ze zo leuk (en ik ook), ze was alleen vergeten de dame haar naam te vragen.

Ik ga nog even knuffelen met kindlief. Morgen gaat ze uit logeren, gezellig bij haar neefje en nichtje. Dus ga ik vrijdag nog maar wat uurtjes werken. Verlofuren (wasmachine, ziek kind) compenseren. Heb een dienst overgenomen van een collega, die spontaan een dagje vrij is, dus allebei weer blij.


2 opmerkingen:

  1. Ja, eng he, dat je hele financiele leven uit nullen en enen in de computer bestaat. Je zou er bijna weer een sok van onder je matras voor gaan instellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. It wasn't me! ;o)

    Ook wij proberen zo veel mogelijk zelf te doen. Niet omdat we bang zijn niet bij ons geld te kunnen (we hebben tenslotte geen ene cent van onszelf) maar meer omdat we gewoon niet zo afhankelijk van anderen willen zijn.

    En om heel eerlijk te zijn: het geeft je wel een dol gevoel hoor als je letterlijk je eigen boontjes aan het doppen bent ;o)

    BeantwoordenVerwijderen