maandag 5 oktober 2009

Slinkende spaarrente

Ons eens zo hoge spaarrente van 4,5% staat nu nog maar op 2,5%. Dat is nou toch erg jammer. En het spaargeld op zich slinkt ook. Wel logisch, met de uitgaven van de laatste tijd (laarzen voor Q, weekendje Den Bosch, sportjack voor M, bijdrage theatersport, supplementen en wat meer). Maargoed, heb nu voor de tweede keer het spaarbedrag terug laten boeken. En dat voelt niet fijn. Zelfs nog iets meer deze keer. Dus het is "even" gebeurd. 

Maar ik voel "aan mijn water" dat er binnenkort een positieve verandering aan zit te komen. Er is "Gold dust in the air" of zoiets. We kregen gisteren bericht van onze eerste inkomsten van een bedrijf. (Ik weet het, klinkt vaag, een bedrijf). € 26,26. Nog even doorgaan met die komma zo'n twee posities naar rechts. Dan zijn we op de goede weg. 


Oh ja, nog wat anders. De buurman stond vanavond voor de deur. Of hij de stereo die beneden stond mocht hebben? Ik heb een briefje bij de kringloop/grof vuil spullen gehangen. Daarop staat dat het woensdag allemaal wordt verwijderd. En dat spullen eruit halen mag. Maar erbij zetten niet. Buurman blij en het scheelt Martijn weer inpakken woensdag.

5 opmerkingen:

 1. Haha! Jij bent er snel bij!

  Ben inderdaad nagenoeg ál mijn volgers aan het wissen. Enkel en alleen omdat ik zo ontzettend veel berichten binnen kreeg en ik tóch wel even bij iedereen om het hoekje kom kijken. Je zit er toch niet op hé? Dat je zó snel al reageert en zelfs ook direct door hebt dat ik het ben ;o)

  Maar ik blijf je natuurlijk gewoon volgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is toch niet die buurman die zo ontzaggelijk veel lawaai maakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Mama Muis, dit is de onderbuurman. Die voor het eerst toegaf dat de bovenburen van het weekend wel erg veel lawaai hadden. Hij zei, ik zeg er maar niets van want ik KAN ze heel goed. Om je een idee te geven van (de overige) bewoners van de flat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 2,5 % is inderdaad weinig. Overal gaat het naar beneden, maar bij een paar banken is er op dit moment toch nog wat meer te halen aan rente voor je spaargeld. Kijk maar eens op www.spaarinformatie.nl, daar kun je precies zien waar je de beste rente kunt krijgen.

  Greetz,
  Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, te bedenken dat de rente zelfs ooit meer dan 5% was, en nu...

  Ik hou zelf de rentemeter vaak in de gaten: http://www.vanspaarbankveranderen.nl/rentemeter

  Maximaal elk half jaar kijk ik welke rekening de hoogste rente heeft en schuif ik de boel daar naar toe. Daarom zit ik nu nog in de 'groene' zone van hoge rentes. Maar het blijft laag...

  Ben benieuwd wat voor bedrijf je gaat beginnen!
  Patrick
  de-kleine-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen