Doorgaan naar hoofdcontent

Kostbaar stukje stof

dit stukje stof kostte bijna 100 euro on Twitpic
Het is al maanden geleden dat manlief belde om te zeggen dat mijn witte rok vast had gezeten in de wasmachine. De rok was gescheurd. En er ontbrak een stukje stof. Laat dat stukje stof nou de oorzaak zijn van een niet meer functionerende wasmachine. Valt overduidelijk niet onder de garantie. Kosten, 100 euro. Of ik zelf had gekeken naar de pomp? Nou nee, weet niet eens waar die zit. Voor die 100 euro had ik dat graag allemaal bekeken.

Gelukkig was het een hele schappelijke reparateur. Voor deze keer zou hij de kosten niet berekenen. Wat een opluchting.
En ik.... ik schaam me, want de oplossing was dus heel simpel. Het was in minder dan 5 minuten opgelost. Dus ik ga me meer verdiepen in de apparatuur hier in huis, qua onderhoud dan. Kreeg nog wasadvies. Poeder in plaats van vloeibaar wasmiddel (doe ik gelukkig al) en op 60 graden wassen. 

De middelen in de waspoeder die er voor zorgen dat de was schoon wordt, werken pas bij 50 graden. En een ontkalkingsmiddel is niet nodig. Ook nog gratis advies :)

De eerste was draait, het stinkt een uur in de wind in de badkamer want het "oude water" is onder de wasmachine gestroomd. Gezien de trekschakelaar kan ik de wasmachine niet goed genoeg verplaatsen in mijn uppie. Dat is dat voor later zorg. Ga ik nu genieten van een extra sterke cappuccino en kijken welke boodschappen ik nog wil halen.

Reacties

  1. Herkenbaar! Wij hebben ook ooit een monteur over de vloer gehad, waarbij bleek dat ik de stekker aan de draad uit het stopcontact had getrokken, waardoor er een draadje was losgekomen. De wasmachine was gewoon in orde.

    Ook hij had een goeie tip. Eens in het halve jaar een was draaien met een dweil en een halve fles azijn erin. Goed tegen ontkalken en zeepresten!
    Patrick

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel zonder de fles toch? Dat zou echt weer wat voor mij zijn namelijk haha..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow dat is ook wat zeg, dat zo'n stukje stof dat kan veroorzaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Stom stukje stof! Maar wel een goede reparateur.

    Maareh, waarom poeder ipv vloeibaar? Ik gebruik altijd vloeibaar, want poeder vlekt bij mij altijd zo...
    Enne, 60 graden. Da's niet goed niet voor mijn kleren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ai, wat een ellende. Maar weet je ook hoe de rok dit nu alles kon veroorzaken?

    Ook ik gebruik nagenoeg geen vloeibaar meer, net als ik in de vaatwasser nagenoeg geen tabletten meer gebruik. Schijnt vól te zitten met lijm (tja, hoe blijft het anders bij elkaar?) en dat schijnt weer funest voor je machine te zijn.

    Toch fijn om die gratis tips te krijgen niet? Kunnen we in ieder geval weer wat mee.

    Succes met het schoonmaken van de badkamer!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn voor je dat je wasmachine het weer doet.
    In wasmiddel (poeders en vloeibaar) zitten enzymen. En de meeste van die enzymen werken het beste tussen 30 en 40 graden (de temperatuur waarbij mens en dier ook over het algemeen het best functioneren). Dus of 50 graden wel zo goed is voor milieu, kleding en het wasresultaat durf ik te betwijfelen.

    Nog een ander feit: in wasmiddeltabletten zit geen lijm. Dat zit ook niet in pillen/tabletten met geneesmiddelen erin. Beide soorten tabletten worden op dezelfde manier gemaakt, door gewoon heel hard samen te drukken.

    Hoe vaatwastabletten gemaakt worden weet ik niet precies.
    Succes met wassen en groetjes,
    Aagje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z