zondag 27 september 2009

Pay it Forward


Tijdens mijn weekendje in Den Bosch, had ik voor Martijn het boek 'betaal het voort' gekocht. Vertaalde versie van de film Pay it Forward. De film heb ik 2x keer gezien en gaat over een jongetje die een opdracht van een leraar uit gaat voeren, wat heel veel teweeg brengt. Alle details weet ik niet precies meer. Het was in ieder geval een prachtige, ontroerende en zeer inspirerende film. Waar het om draait is dat je voor 3 mensen iets doet, zonder dat je er iets voor terug verwacht. Alleen dat zij ook voor 3 mensen iets betekenen.

Vorige week kwam ik op een blog van een italiaanse dame. http://nellacucinadiely.blogspot.com/2009/09/pif-pif-pif-lo-faccio-anche-io.html
Ze gaaf aan dat ze aan de eerste 3 mensen die zouden reageren een cadeautje zou sturen. Op de voorwaarde dat hij/zij in zijn/haar blog een zelfde actie zou houden. In mijn beste italiaans liet ik een reactie achter. Ik zag dat ik niet de derde persoon was, maar dat ik haar idee zo gaaf vond, dat ik het ook zou doen. Zoals zoveel dingen die ik wil doen, was me dit al weer volledig ontschoten. Tot ik net een reactie kreeg. Ik was de derde persoon, ze vroeg om mijn adres voor het cadeautje. Natuurlijk op de voorwaarde dat ik over Pay it Forward zou bloggen. Bij deze.

Ook hier krijgen de eerste drie die reageren iets van mij. Voorwaarde is dat je op je blog iets schrijft over Pay it Forward en de actie voortzet. Dus ik ben benieuwd.

Foto van Pay it Forward van de weblog van Elena gebruikt.

Update: Het hoeft niets zelfgemaakts te zijn, kan ook een boek uit je eigen boekenkast zijn wat indruk heeft gemaakt. Een mooie kaart. Een heerlijk recept. Laat je fantasie werken. De italiaanse dame mailde mij net, dat ze "geemotioneerd" was -in het italiaans klinkt het beter, nu lijkt het wat dramatisch- over het feit dat ze iets naar Nederland op gaat sturen. Wacht maar tot ze de verzendkosten hoort, haha geintje.

6 opmerkingen:

 1. Van mij dus een reactie. Wil er graag aan meedoen maar weet eigenlijk niet heel goed waar ik dan iemand blij mee zou kunnen maken.

  groetjes Schuldenaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas maak ik niks zelf dus gaat het voor mij niet door.

  Groetjes Schuldenaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is een superleuk idee wat ik zelf ook op mijn blog heb gehad, dat van dat boek vind ik ook een goed idee. Ik zal mijn 3 dames binnenkort ook maar eens verrassen. Zou graag bij je meedoen, maar weet niet of ik er weer 3 zou vinden dus ben bang dat ik de beurt beter kan overslaan :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie er op dit moment ook maar even vanaf. Misschien is die Italiaanse dame ook wel geemotioneerd door de verzendkosten?!!


  Groetjes Schuldenaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Christel, vind het een leuk initiatief en zou graag meedoen. Zal er ook een stukje aan wijden op mijn blog maar dan moet er natuurlijk wel op mijn blog gereageerd worden ook ;-))
  Het blog van de italiaanse dame ziet er ook erg inspirerend uit al begrijp ik er niks van want ik spreek geen italiaans. gr. JutVrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte met je tas! Zo op het plaatje ziet 'ie er mooi uit, hè? Ze verloten er dus best veel blijkbaar :-)

  Natuurlijk mag je erover bloggen, 't is een leuke aktie toch? Groetjes Jente

  BeantwoordenVerwijderen