maandag 21 september 2009

Koeienpootbewolking

En zo leer ik elke dag weer veel nieuwe woorden. Koeienpootbewolking. Daar spraak Helga van Leur vanavond over. Ik heb werkelijk geen idee wat ze bedoelt. Maar aangezien ik koeien spaar (ok, afbeeldingen van, koeieprullaria etcetera) vond ik het wel een leuk woord.


Ik heb een korte pauze van het inventariseren van ouderhulpformulieren. Enig werk. Snap ook waarom niemand het wilde doen. Van de 44 formulieren heb ik er al wel 21 gedaan. De opzet is alle met de pen opgeschreven informatie, te comprimeren tot een begrijpelijk document van maximaal 4 A4tjes. En het had al af moeten zijn. Ik denk dat ik er nog 1 doe. En dan de rest morgenavond. Ofzo.


Ik moet namelijk dringend een panne(n)lap afhaken. Erg blauw met wit, prachtig voor de oud-hollandse keuken. Vooral voor de sier, want het zijn wat gaterige lapjes. Dus niet helemaal brandongevoelig als het om de vingers gaat. En nu ik het toch over branden heb. Gisteren is het me gelukt om mijn buik aan het strijkijzer te verbranden. Heel knap achterlijk. Laatste keer dat ik dat gedaan heb, was toen ik zwanger was. Qua buikomvang toen erg logisch. 


Wil ik verder qua nutteloze informatie nog vermelden, dat ik gisteren mijn nieuwe spijkerbroek heb voorzien van een nette, vrijwel rechte zoom. En dat ik een jurkje voor kindlief op minder gezapige lengte heb gebracht. Het zat heerlijk in mijn hobbykamer, muziekje erbij. Kan me nu al verheugen op donderdagmiddag. Nu eerst nog een formulier. 

Bookmark and Share

5 opmerkingen:

 1. Gelukkig ben je blij met je hobby kamer. Het wordt steeds gezelliger. Maak er iets leuk van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is die buik dan weer... ;o) Haha! Nee hoor! Maar wat heerlijk hé? Een eigen hobbyhok(je)? Jammer dat je geen beeld bij je lapje hebt, vind ik altijd heerlijk om te zien. En wat je formulieren betreft? Kan inderdaad niet belangrijker zijn dan een handwerkje ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb je al een koeienmarionet? (geen grapje, want die heb ik nog ergens liggen dacht ik, wel de touwtjes zelf ontfrutselen graag)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @MamaMuis, een marionet, van koeien, die ontbreekt nog in mijn collectie. Ik hou me aanbevolen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ok zal binnenkort eens even op zolder gaan kijken waar het beest ligt te grazen.

  BeantwoordenVerwijderen