donderdag 17 september 2009

Hybiën en korren

Ik maak geen schrijffout hoor. Ik heb het over twee activiteiten die morgen in het kader van schoolreis plaats gaan vinden in en rond het het Lauwermeer. Dus ligt hier een tas met zwemkleding, surfschoentjes en een droog setje klaar voor Quinty. Martijn zal zo na de afwas (je leest het goed, de taken zijn hier eerlijk verdeeld) de rest van zijn kleding uitzoeken. Want hij is de gelukkige om mee te gaan op schoolreis. Ik heb al een hekel aan vieze handen, laat staan lekker in de blubber op zoek naar platvisjes, zeedruiven en zeesterren. Ik wacht vol spanning op de foto's.

Vanmorgen heb ik mij nuttig gemaakt om de email discussie met onze oude energieleverancier voort te zetten. Door een opmerking op een forum kwam ik erachter dat ze op mijn eindafrekening welke ik gisteren ontving, geen heffingskorting hebben verrekend. Scheelt zo'n 239 euro (in ons nadeel nu). Toen dacht ik, laat ik de jaarrekening ook eens bekijken. Zag ik in de map een brief waarin de datum van 1 oktober was aangegeven voor overname door een andere partij. Ik kan me niet herinneren dat ik die brief onder de M van Main Energie heb gestopt... Dure brief, want doordat ik (we) die datum niet hebben doorgegeven aan de nieuwe leverancier hebben we nu dus 100 euro boete.

Maargoed, manlief bracht het positief. Hij zei anders was je niet op internet gaan kijken en had je dat van de heffingskorting wellicht niet opgemerkt. Zo moet ik het dan ook maar bekijken.

Op de vlooienmarkt in Den Bosch heb ik hele mooie bruine leren laarzen gekocht. Voor het luttele bedrag van 5 euro. De laarzen heb ik vanmiddag naar de schoenmaker gebracht, om er leren binnenzooltjes in te laten plakken. Ik vertelde hem van de aankoop, hij zei, daar heb je een mooi paar laarzen aan. Heerlijk. Bij een of andere outletschoenenzaak had ik een "monstercollectiepaar" laarsjes van Dick Boons. Zal binnenkort mijn nieuwe aanwinsten wel even op foto zetten. Nog een paar dagen en dan gaan mijn 100 dagen niets voor mezelf kopen in. Schrijf er binnenkort wel wat uitgebreider over. Nu aan de cappuccino en een dvd-tje. Heb opgeruimd vandaag en het strijkwerk aan kant. Zelfs de tafel is weer zichtbaar. Dacht trouwens de dikste kruimels snel even op te zuigen. Nou, niet zo slim van mezelf, 2 krassen erbij :(
Wel lekker gegeten. Tilipiafilet uit de oven en een risottorijst met paprika, wortels, dopwerwten en mais (ik had nog wat restjes). Recept via Appie Heijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten