donderdag 27 augustus 2009

Een Ikea gids uit 1965

schaakbord op het schoolplein geschilderd on Twitpic

"Zat" even op Twitter. En van een twittertje van een vriendin van mijn zus, klikte ik door op het woord Ikea. Van daaruit zag ik een berichtje dat de nieuwe catalogus uit is, is dat hier ook al het geval? En ik zag een twitter over een blogje over een Ikea gids uit 1965. Met erg leuke foto's. 

En hoe het verder hier is? Nou redelijk goed. Vandaag een gedeelte schoolplein in schaakbord motief geschilderd met nog twee moeders.
Met dochter en een vriendinnetje naar de tandarts geweest. Daar ontdekt dat de tandarts niet met kinderen om kan gaan. Dus dit was ons laatste bezoek.
Vriendinnetje teruggebracht, daar blijven "plakken". Besloten te blijven eten, boodschappen daarvoor gedaan, want de vriendin had ook niets meer in huis. Ook maar eten gekookt, kon ze de "nieuwe" baby voeden. Bij de supermarkt ontdekt dat "iemand" (vermoeden is de buurjongen van de zijkant) een megakras op onze motorkap heeft gemaakt. Erg balen dus.


Verlangen om te verhuizen wordt alleen maar groter. Van de bank helaas niets gehoord over de mogelijkheid tot hypotheek. Dus volgende week gaan Martijn en ik zelf maar even "ergens" een afspraak maken.


Voor degenen die "nieuw" zijn op mijn blog en niet van de bijna rijk en beroemd lichting zijn.

Uit het verleden hebben wij een (zeer) negatieve BKR registratie. Bij de instanties zijn alle schulden afgelost. Maar de "A"tjes blijven vijf jaar staan, waarvan nog 4 jaar te gaan. We hebben alleen nog de onderhandse regeling met onze rijke vriendin. Dat zou ook een leuk bedrag zijn voor een huis bijvoorbeeld. Maar zover zijn we nog niet.

In ons ruime 4 kamer appartement aan het water (flat, 2 hoog achter, langs het diep) is het voordelig wonen. Heel voordelig. Maar ook heel gehorig, met name de bovenburen en onze "nieuwe buurjongen" en dat zijn we meer dan zat. Iets anders huren via een woningbouwvereniging kent een wachtlijst van 3 jaar. Huren via particuliere instanties is qua huurprijs momenteel geen optie. Iets kopen misschien wel, daarover weten we binnenkort meer. Alleen is dan de afweging of we dan nu gaan voor "iets" om overlast te ontvluchten. Dat wordt dan bv. een 2 onder 1 kap woning. Of dat we nu hopen op een wonder qua verdwijnende buren, dan kunnen we nog even doorsparen. Of liever, een flinke prijs (tenminste 100.000 euro) in een loterij. Dan gaan we natuurlijk voor ons droomhuis, vrijstaand.
En de inrichting van de Ikea gids uit 1965 zou prima passen in dat droomhuis.

2 opmerkingen:

 1. Hi Christel - glad you liked the post :)
  I´ll follow your blog, I think you have some nice things there...Especially I´d have to check out your blog-links ;)
  Enjoy the weekend! /Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog 14 dagen, dan is ie er hier ook weer!!!!

  BIG SMILE ;o)

  BeantwoordenVerwijderen