zondag 30 augustus 2009

Bonen voor € 0,25

Afgelopen vrijdag kocht ik boontjes bij de Lidl. En ik "schrok" van de prijs (in positieve zin dan). Maar € 0,25 Samen met nog wat andere gezonde dingen (paprika's en komkommers) zag ik me al weer vaker boodschappen doen aldaar. Maarja, dat strookt niet met een onverwacht middagje richting stad, qua uitgaven. Ons plan was nog even bij Noorderzon te gaan kijken. Omdat we pas rond vier uur van huis gingen parkeerden we dicht bij de stad. 

En toen zagen hoorden we de kermis. Martijn houdt er absoluut niet van. Ik vind het toch altijd wel weer leuk. Na een bijzonder "ritje" in de Mighty Mouse samen met Quinty begreep ik waarom Martijn het niet leuk vindt. Toen kwamen we bij de machines met de munten die door zo'n schuifmechanisme hopelijk naar beneden vallen. Een paar jaar geleden hadden we dat ook gedaan. En dat wist Q nog goed. Dus voor ik het wist gaf ik Martijn 5 euro om te wisselen. De eerste 35 muntjes leverden wat van die roze fiches op. Maarja, ze waren zo op. Dus de tweede set muntjes volgden, plus een derde keer... Gelukkig was Martijn streng. Op is op, zei hij. We hadden 6000 punten. Die zijn omgewisseld voor een (mega plastic) wekker van Hello Kitty en een sleutelhanger. Hoezo verkeerde zuinigheid?

Ach, ik las in de laatste Flow dat wanneer je geld uitgeeft aan iets wat een leuke herinnering oplevert, het geld goed besteed is. Dus troost ik me daar maar mee. Goede kant van dit verhaal is dat Q al heel lang een wekker wilde voor op haar nachtkastje. En dat ze vanavond bij me kwam om te zeggen dat ze haar kamer had opgeruimd (spontaan, uit haarzelf).


2 opmerkingen:

  1. "Vanavond gaan we naar de kermis in de stad."
    En zo te lezen was het ook de échte 'stad', tenminste als ik het juist link aan Noorderzon :)
    En die muntjesmachine, daar laat ik me nooit tot verleiden... ;)

    BeantwoordenVerwijderen