zaterdag 6 maart 2021

Dochter heeft haar rijbewijs!!!

Wat kost het halen van een rijbewijs?

Mijn vader haalde zijn rijbewijs voor het luttele bedrag van 85 gulden. Mijn schoonvader betaalde zelfs nog minder, 63,50 gulden. Dat waren nog eens prijzen.

Na het behalen van mijn rijbewijs op mijn 23e (na het doen van een Staatsexamen) heb ik verdrongen wat ik in totaal betaald heb voor het felbegeerde roze papiertje. Tegenwoordig is het een pasje. Onze dochter mag haar rijbewijs woensdag ophalen.

Ze is namelijk gisteren geslaagd! Zoooo blij voor haar. Ze begon met lessen een maand voor haar 17e verjaardag. Bijna twee jaar en vele lessen verder is het gelukt.

Geduld, vertrouwen en doorzettingsvermogen

Onze dochter is in de luxe positie dat wij alle lessen voor haar betaald hebben. Daar hebben we voor gespaard. Die luxe had ik vroeger niet hoor. Daarom duurde het ook 5 jaar voordat ik eindelijk af ging rijden :)

Ik denk dat ik vanaf woensdag mijn paarse Panda regelmatig zal uitlenen aan haar haha. Ze vroeg wel of ik de eerste keer met haar mee wil rijden. Maar natuurlijk. Nou einde enthousiaste blog van een trotse moeder.

Tijd voor de finale van Wie is de Mol!

8 opmerkingen:

 1. In Nederland?
  Zomaar midden in coronatijd? Hier ligt alles al maanden stil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanaf maart zijn de contactberoepen weer toegstaan. Haar examen zou al eerder plaatsvinden en was uitgesteld.

   Dankzij haar instructeur had ze de mogelijkheid om woensdag, donderdag en vrijdag nog ruim 8 uur te oefenen.

   Felicitaties volgen dan na deze uitleg? :)

   Verwijderen
  2. Leuk voor haar natuurlijk en keurig geregeld ook! En ik gun het haar zeker. Maar ja wel weer drukker op de weg en daar houden wij niet van :-).

   Verwijderen
 2. Knap hoor! Inderdaad, met alle onderbrekingen vanwege corona!? Gefeliciteerd, voor alle drie (maar het meest voor je dochter, natuurlijk...)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! 🥳 Ondanks alle onderbreking, doet ze het toch !! Nu lekker rondscheuren in de paarse panda 💪🏼

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan van je dochter. En ja...die auto ben je waarschijnlijk vaker kwijt dan je nu denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Netjes gedaan hoor! Ik ben ook best lang bezig geweest hoor, eerst bij iemand die me niet beviel, toen naar een ander en daar heb ik denk ik wel 40 lessen gehad ofzo...Ik betaald 90 gulden voor 1,5 uur les. Heb ook geen idee meer wat het me heeft gekost! Dit pakken ze haar niet meer af, als ze zich zelf ook netjes aan de regels houdt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed van haar, gefeliciteerd en vele veilige kilometers gewenst.
  Wij hebben ook gespaard en betaald voor onze kinderen (2) omdat wij een rijbewijs toch wel een beetje noodzakelijk achten. De prijzen die ze tegenwoordig vragen zijn gigantisch, zelf heb ik nog rijles gehad voor 27,50 gulden per les (77/78)
  groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen