Doorgaan naar hoofdcontent

Geld uitgeven in de vakantie

En of ik dat kan, bakken met geld uitgeven in de vakantie. De 'knieperd' (Gronings voor een zuinigerd) in mij roept wel hoor, maar ik doe gewoon alsof ik dat niet hoor. Rollen met dat zak- en vakantiegeld.



Gisteren en vandaag kwamen de meeste dingen binnen. Flow vakantieboek kocht ik bij de B.runa.
The War of ART is een verjaarskado, dat boek kwam net een dag te laat :)) (geeft niet, heb ik weer een leuke reden om af te spreken met mijn vriendin). De gewone Flow is van mijn abonnement. Big Magic (link met aandelen) bestelde ik bij Bookdepository. De Filofax Malden Personal (die had ik nog niet) is van de engelse website (40% korting, kon ik niet laten) en de 16 bollen garen komen via mijn eigen voormalige wolwebwinkel Bolletje Wolletje.

Nou, stuiter, stuiter, blij ei. Gisteren ontspanden we een dagje in Bronnenbad Fontana. Luieren, badderen, eten op het terras, massage, wat drinken met iets lekkers op de ligbedjes naast het terras en nog een keer badderen, stoombadje en toen helemaal loom naar huis.

Oftewel de 'staycation' (ik las laatst dat iemand schreef, Canarische weilanden) bevalt goed tot nu toe. Vanavond ga ik naar een vriendin, dus morgen ga ik lekker lezen en mijn agenda inrichten. Het witte garen moet nog even wachten, want ik ben nog bezig met een grijs kussen.

Voor degenen die ook al vakantie hebben, heb je een vast bedrag in je hoofd wat je voor de vakantie uit wilt geven? Dan bedoel ik dus met leuke dingen, terrasjes etc? Ik ben benieuwd.

Reacties

  1. Ik weet niet of ik nog weg ga deze zomer, thuis is het ook heel lekker, en ik heb veel teveel geld uitgegeven de laatste maanden. Vandaag kocht ik als "uitspatting" een bak frambozen mascarpone-ijs bij de Appie, en eerder deze week het Landleven vakantieboek. Ik ben bang dat dat voor deze week mijn uitspattingen well weer geweest zijn (Nou ja, ik moet nog op een kast uit, en ik zoek via MP nog wat andere meubels (maar dat telt niet echt als vakantieuitgaven, toch?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou ben ik uiteraard nieuwsgierig naar frambozen mascarpone ijs Mrs H. te B. en ook het vakantieboek. Daar ben ik dol op. Kast en meubels vallen wat mij betreft niet onder vakantie uitgaven hoor :))

      Verwijderen
    2. Frambozen mascarpone ijs is zó lekker dat ik mezelf in moet houden...

      Verwijderen
  2. Wij boeken graag all in dat weten we waar we aan toe zijn. Voor twee weken gaat er 300 euro zakgeld mee. Meestal gaan we dan 1x buiten de deur eten, maar dit jaar doen we dat niet. De buffetten zijn zo uitgebreid en zo wisselend dat dat niet nodig is. We houden dit jaar dus wel zakgeld over en dat gaat weer in de vakantiepot voor volgend jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. All in Is natuurlijk ook slim Samantha, dan zijn er geen verrassingen qua prijs. Knap dat je dat geld dan een heel jaar weer in de vakantiepot kun laten.

      Verwijderen
  3. Terrasjes en zo.... niet aan ons besteed, ook in de vakantie's houden we ons aflosplan in ons achterhoofd.
    Een terrasje wordt wat drinken uit de supermarkt en dan ergens op een bankje drinken en uit eten een kant en klaar salade (t hele jaar in de aanbieding bij de J.umbo en erg lekker) lekker aan de waterkant
    ( bestek zit altijd in de tas)
    Zo genieten we net zo hard, en gaat het aflossen gewoon door

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, bestek altijd in de tas. Wel een goede tip. Ik snap het wel van het aflosplan in het hoofd houden hoor. Wij hebben voor de vakantie uitgaven een bedrag gereserveerd. Mocht er wat overblijven dan gaat het naar de klusrekening. Zodra alle klussen gedaan zijn richten wij ons ook weer op ons aflosplan.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z