Doorgaan naar hoofdcontent

Parijs, Kenia, Beiroet en....

Nee, niet mijn nieuwe vakantiebestemmingen :( Wat een verdrietig nieuws van de laatste dagen. Ik vind mijn blog niet de plek om daarover te schrijven. Niet omdat ik er niets bij voel of van vind hoor, daar niet van.

Vrijdag was weer een pittige lesdag. Ik dacht dat ik wel redelijk op tijd vertrokken was. Maar ik zal de volgende keer nog vroeger weg gaan. 

Ik was er nu net na tien uur. Met mijn handen vol (chocobroodje, mini muffin, cappuccino, tas en boeken) werd de deur voor me opengehouden en kwam ik de leszaal in. De interactie tussen de medestudenten is erg fijn, leuk en gezellig ook. Ik moet echt wel 'aan de bak' nog de komende maanden.
Na een lange rit in de regen was ik rond 18.00 uur thuis.

Gisteren heb ik (schrik niet) geklust. Echt. Ik had wel 10.000 excuses om niet te starten. Het duurde ook eeuwen voor ik alles bij elkaar had. Het plafond boven op de overloop moet namelijk nog voor de helft afgewerkt worden. (De andere helft is klaar gelukkig). Lees, gaatjes en naden vullen. Gipsplaten in de grondverf en daarna nog twee keer verven. Balken ook gronden en aflakken.

De naden en gaten heb ik gevuld. Zometeen (nou, na de koffie hoor) ga ik ze licht opschuren en daar waar nodig nog bijvullen. Dan kan het schilderen beginnen. Joi joi joi :)

M. had gisteren een hele andere klus. De sloot achter het huis vrijmaken. Dat moet een keer per jaar. Vorig jaar wisten we dat niet eens en kregen we een brief van Hunze en Aa. Het is weer gelukt en we zijn er weer een jaar vanaf.

De post bracht ons gisteren een schrijven van onze duurzaamheidslening 

De extra aflossing van 250 euro is goed ontvangen en het maandbedrag wordt verlaagd naar 51,75 euro (was 62,78 euro). Altijd fijn zulke berichten. Bij eerdere aflossingen is er niets aangepast aan het maandbedrag, volgens mij wel de looptijd. Het verlagen van het maandbedrag werkt voor mij persoonlijk wel als extra stimulans.

De autoverzekering heb ik ook aangepast. Scheelt vanaf 1 december ook bijna 10 euro per maand. Tijd voor een nieuw overzicht. 

Dan het beste nieuws van dit blogje. Contract van M. loopt tot 1 maart 2016. Dit is afgelopen vrijdag besloten. Scheelt toch weer twee maanden. Brengt iets meer mogelijkheden.

Fijne zondag allemaal. 

Reacties

  1. De voor- en nabereiding van zulke klussen he, dat is nog het meest rotte werk. Wel goed bezig heur, zo te lezen. Fijne zondag nog, wat er van rest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waar zit je nu met je autoverzekering, ik wil ook gaan rondshoppen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha, jouw opening roept herkenning op. Met dit soort gebeurtenissen zijn er altijd al zoveel mensen die in de media zeggen hoe 'verschrikkelijk' ze het vinden, dat ik niet meer weet wat ik er nog over zou moeten zeggen. Ik word er alleen maar heel verdrietig van. Wel probeer ik zonder haat of rancune in het leven te staan, me niet te laten regeren door angst, en vooral: me met anderen verbonden te blijven voelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z