Doorgaan naar hoofdcontent

Dierenzorgverzekering, zin of onzin?


Dit is poes 'Semmie', gevonden met 5,5 week, buiten in de bosjes. Naar het asiel gebracht. Van daaruit bij een pleeggezin ondergebracht, voor de (her)opvoeding. Sinds vrijdag is ze bij ons. Ze had haar naam al gekregen van haar pleegouders, dus daar laten we het bij. Echt er naar luisteren doet ze nog niet. Wat een dondersteen.

Dochter was de eerste avond superblij. Tranen van geluk. 
Ze kon het niet geloven, eindelijk had ze dan een poes. 
Nu is de blijdschap iets minder. Want Semmie denkt dat ze met alles kan spelen en schuwt niet om dan direct haar nageltjes ook uit te zetten. 
Ook in dochters rug :( Gelukkig niet heel hard, maar wel voldoende om haar te laten schrikken. Dus hier staat de plantenspuit paraat. En is consequent zijn erg noodzakelijk. Het vroeg bij de moederpoes vandaan zijn is in haar gedrag te merken. De eerste poes die ik ooit had, was ook met 6 weken bij haar moeder weg. Dus ik herken het 'stoere' en 'aanvallende' (ontstaan uit angst) gedrag wel.

M.'s hart heeft ze vanmiddag 'veroverd' door bij hem op schoot in slaap te vallen. Hij vindt het gelukkig wel ook leuk en gezellig met haar (schept nu ik schrijf zelfs de kattenbak leeg haha).

We hebben 100 euro betaald voor onze kitten. Ze is gechipt, ontwormd en ingeënt. Over 2 weken moet ze terug komen voor de 2e enting. Zodra ze een half jaar is, moet ze gesteriliseerd worden. Dat zit allemaal al bij die 100 euro inbegrepen.

Waar ik nu over twijfel is een dierenzorgverzekering. Zin of onzin? Ruim 15 jaar geleden had ik voor het laatst een poes. Die was niet verzekerd. De kat van mijn ouders was ook niet verzekerd. Deze is erg ziek geweest en mijn ouders hebben daar vrij veel kosten aan gehad. Mijn vader adviseerde het wel te doen. Advies van lezers met een kat/poes is welkom. 

Ander nieuws :) Afgelopen vrijdag had ik mijn derde 'Body Stress Release' behandeling. Was pijnlijk, met name in mijn onderrug, maar deed me goed. Ik heb oefeningen meegekregen. Plus het advies om voorlopig nog niet aan het werk te gaan. Volgens haar is mijn lichaam nu goed bezig met herstel en zou ik dat proces onderbreken met weer werken. Ik snap het (en voel het) maar mijn verstand vindt er heel wat anders van. 

Morgen ga ik naar de bedrijfsarts en ga ik met hem maar overleggen. 
Wellicht is het toch verstandig om pas na de herfst'vakantie' (<- die week had ik al vrij gevraagd) weer te beginnen.

Reacties

  1. Bestaat dat bij jullie, een dierenzorgverzekering? En is de premie duur? Hier in België bestaat dat jammer genoeg niet. Moest het kunnen zou ik me er direct bij aansluiten. Dierenartskosten kunnen immers heel snel torenhoog oplopen. Hopelijk blijft mijn hond nog heel lang gezond, maar het lijkt me toch een fijne gedachte zo'n verzekering te hebben bij onverwachte kosten. Onze kippen kostten ons de laatste maanden al meer dan 200 euro aan dierenartskosten...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Miss Milla dank je wel voor het compliment. Verzekering is mogelijk vanaf zo een 10 euro (inclusief assurantiekosten etc) per maand. Bij sommige verzekeraars geldt een wachttijd van 30 dagen. Het verschilt wat er vergoed wordt.

      Verwijderen
  2. Een héél mooi katje trouwens, en wat fijn dat jullie ze een nieuwe thuis geven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schattig katje om te zien, maar een deugniet is het dus wel.
    Kittens zijn sowieso bewerkelijk. Toen onze katten klein waren (we hebben er nu nog maar een) sprongen ze ook graag bij mij op mijn rug. Vooral als ik mijn badjas aan had. De lussen die er nu aan hangen herinneren mij nog aan die tijd. :-)

    Wat verzekering betreft ben ik terughoudend. Ze zeggen vaak dat je alleen iets moet verzekeren als je zelf de kosten niet kunt dragen. Vaak vergoed zo'n verzekering juist niet de ingewikkelde dure operaties. Ik zou liever 15 euro per maand in een potje (of op de spaarrekening) zetten, waar je eventuele dierenartskosten van kunt betalen. Mocht je kat zijn leven lang gezond blijven, dan heb je een mooie spaarpot.

    groeten Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb het ook wel eens overwogen maar omdat alle katten al wat ouder zijn als ze hier komen heeft het weinig zin. (als ze ouder zijn betaal je meer).
    Bovendien heeft de ene kat nooit iets en de andere kat wel.
    Wat hier goed werkt: ik zet elke maand apart een bedrag op zijn voor entingen, vlooien en antiwormkuren. Dat is er dus altijd als het tijd is om te enten. Andere pech betalen we van de buffer.
    Eigenlijk is dat in al die jaren maar 1 x nodig geweest, een dure darmoperatie voor Smoes van 500 euro. Maar ja, dat had ik ook betaald als ik in die 5 jaar elke maand een tientje zorgverzekering betaalde.
    Het is net als met een gewone aanvullende zorgverzekering: heb je de discipline om zelf te sparen en opzij te zetten? Dan niet doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eigenlijk is het heel simpel, kun je de kosten aan vanuit je buffer, dan niet verzekeren. Raak je gelijk in de problemen, dan kan een verzekering uitkomst bieden. Wij reserveren en bedrag per maand voor onze huisdieren. Wanneer je hier mee begint als ze jong zijn, en waarschijnlijk weinig dierenarts kosten hebben, heb je een potje voor wanneer het nodig is. Wij vinden dat er te weinig vergoed werd tegen te hoge kosten. Vergeet niet dat die verzekeringen er op gericht zijn om winstgevend te zijn voor de verzekeraar...

    gr. immy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. als ik de consumentenbond goed begrijp (laatste blad) is een dierenverzekering niet handig. Er valt veel buiten. Die rekeningen moet je dan alsnog zelf betalen. En wat er binnen valt, kan je meestal zelf bij elkaar sparen door de premie op je spaarrekening te zetten.
    IN ieder geval goed lezen wat er wel en niet onder valt, he!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het wel of geen zorgverzekering afsluiten is vooral een persoonlijke keus, wij hebben deze indertijd wel afgesloten voor onze 2 katten .
    Zinvol is het wellicht om eens na te gaan wat de tarieven zijn mocht jullie kat iets gaan mankeren, deze bedragen zijn namelijk de laatste jaren duizelingwekkend gestegen. Wat wijsheid is , is vooral datgene waar jullie je pretttig bij voelen. Je kunt inderdaad maandelijks een bedrag op zij zetten voor eventuele kosten, of gaan voor de zekerheid van een verzekering. In ons geval waren bij één kat erg blij een verzekering te hebben afgesloten ( totaal kosten behandeling namellijk €1200,-! ) andere kat heeft ( gelukkig ) nog nooit iets gemankeerd. Wellicht als ik de gezamelijke kosten van de verzekeringen op zou tellen hadden we deze kosten net zo goed zelf kunnen betalen. We hebben eigenlijk nooit spijt gehad van deze verzekeringen, geeft ons rust te weten dat mocht er iets opdoen we het merendeel van de kosten vergoed krijgen. Wel goed mocht je besluiten tot het nemen van een verzekering om de polisvoorwaarden goed door te lezen van de verschillende verzekeringen en niet alleen op de prijs van de polis te letten. Zitten namelijk nogal verschillen in van wat ze zoal vergoeden.
    P.s geniet van jullie nieuwe aanwinst !
    Aagje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een lekker beessie. Ik sluit me bij mijn voorgangers aan: geen verzekering maar een apart potje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wij hebben ons hondje altijd in de verzekering gehad, toen ze na 12 jaar hartmedicatie nodig had, veranderde de verzekering de voorwaarden, medicijnen voor chronische aandoeningen werden nog maar tot een klein bedrag vergoed, behandelingen voor steeds dezelfde klachten idem, de premie is in 14 jaar gegaan van 24 gulden per maand naar 33 euro per maand. kosten sterilisatie en enten werden nooit vergoed... en dure operaties ook maar tot een maximum. Ik ga bij een volgend huisdier gewoon per maand sparen voor extra kosten, per saldo bespaar je dan! Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zou ook zelf een potje maken voor dierenartskosten voor Semmie, want de jaarlijkse inenting en onderzoeken zitten niet bij de verzekering in. Vlooien- en wormenkuren moet je ook zelf betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tot een half jaar geleden woonden hier altijd katten in huis, ik heb ze nooit verzekerd. Voor 2 van de in totaal 6 katten heb ik nogal wat dierenartskosten gehad. Achteraf gezien zou verzekering voor hen hebben geloond.
    Mooi katje! Ik denk dat als ik weer een kat zou nemen ik er ook een uit het asiel zou halen. Daar verblijven er zóveel.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb mijn hond en kat niet verzekerd. Één van mijn paarden wel.
    Mocht je besluiten dit snoezige poezeltje te verzekeren, kan ik je Proteq aanraden. Ik heb ooit beroepsmatig de verschillende dier-zorgverzekeringen uitgeplozen. Maar wat al wordt genoemd; check wat wel en niet wordt vergoed en in hoeverre je dit zelf kan betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb geen verzekering voor hond en kat. Wel kan ik eventuele kosten ophoesten, als het nodig is. Voor verzekeren geldt idd: als je het kan missen, niet verzekeren. Heb vooral veel plezier van jullie mooie aanwinst... zo'n katje is heel erg snel groot! (dan zijn ze ook nog erg lief, hoor) gr. Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb meerdere katten gehad en voor 1 kat was ik in 1 maand 500 gulden kwijt aan operaties. Andere katten alleen hun inentingen en worm- en vlooienkuren. Een enkele keer een antibioticaspuit ivm een wond door vechten. Een verzekering was voor mij niet lonend geweest.
    We hebben nu een grote hond en hebben gekeken naar een verzekering. Veel dingen worden uitgesloten van vergoeding. Wij hebben een extra spaarrekening geopend en daar de eerste jaren elke maand €50,= op gestort. Is nu een leuk spaarpotje en een enkele keer betalen we daar onvoorziene dierenartskosten uit.
    Misschien is een dergelijk spaarpotje, met natuurlijk een lager bedrag, ook voor jullie voordeliger dan een verzekering.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z...

Nou, tot zover de besparingen

Iets te vroeg gejuicht met de vaatwasser Dachten wij goed weg te komen zonder reparatie van  onze 8 jaar oude Beko vaatwasser  (<- link naar eerdere blog). Maar helaas. Iets te vroeg gejuicht. Want de storing blijft zich voordoen. De 'reparatie' man gaf aan dat de kosten voor reparatie in verhouding tot de levensduur niet lonen. Zodoende startten wij een speurtocht naar een nieuwe vaatwasser.  Geld terug via Cashback XL We zochten iets nieuws in combinatie met wat 'cashback' acties. Via de website Cashback XL  (<-affiliate link) kun je je aanmelden voor een account. Je krijgt dan 2,50 euro aan bonus van ze. Plus geld terug wanneer je via hun website producten besteld. Onze besparingen zijn inmiddels  + € 189,39  Altijd leuk. Maar.... Ik ben voorstander van het kopen bij de plaatselijke winkelier. Dus dat is wat wij deden. Duurt iets langer. Want de vaatwasser was niet op voorraad en komt nu vlak voor de kerst. Dus we (nouja M. haha) wassen nu nog...

Eenvoudig leven, de agenda voor 2025

Eenvoudig leven Als ik één ding heb ontdekt, is dat eenvoudig leven nog niet zo eenvoudig is. Dus vorig jaar kocht ik de Eenvoudig Leven agenda van Nynke Valk . (<- affiliate link naar de website van Bol . com) Ooit een aantal jaren geleden had ik haar agenda ook een keer gekocht. Maar destijds heb ik deze maar een paar weken gebruikt. Wat wil ik graag in 2025? Aan de binnenkant twee pagina's om aan de geven wat je in 2025 wilt. Ik maakte een collage. Tijdschriften heb ik in overvloed namelijk.  Model van eenvoud De agenda gaat uit van het model van eenvoud. Binnen het model zijn onder andere de Principes van Versnippering . Daarin heb ik nog een viertal punten van aandacht voor mijzelf. Eigenlijk is de agenda ook veel meer dan een agenda. Zoals de maakster omschrijft: " Het is vooral een werkboek waarmee je je leven meer in overeenstemming kunt brengen met jouw innerlijke doelen ". Wat de Eenvoudig Leven Agenda onder andere doet is terugbrengen naar de kern van hoe ji...