Doorgaan naar hoofdcontent

Buffer terug naar 10.000 euro

Zo, dat was me het weekendje wel. Zaterdag ging M. met de vouwfiets naar het station. Met de trein 2 haltes verder, om vervolgens bij mijn ouders een auto te lenen. Ik had namelijk een afspraak gemaakt voor 2 proefritten in de stad.

We begonnen met de Fiat 500. Wat toch een prachtig vormgegeven auto is dat. Dochter met haar twee meter benen achterin gevouwen. M. op de passagiersstoel. Ik voor het eerst sinds de aanrijding van 12 augustus weer zelf achter het stuur. Oei... dat vond ik wel even spannend. Pittig autootje, veel comfort. Maar het voelde voor ons alledrie wat 'claustrofobisch'. 

Toen kregen we de sleutels van de Panda. Lekkere hoge opstap (haha, ik schreef laatst over hoge auto's en dat ik me daar na mijn 60ste verjaardag wel aan zou wagen, dat neem ik terug). Een 5 deurs auto, nieuwe uitvoering. Reed echt prima. Speciale aanbieding. 8995 euro rijklaar voor een spiksplinternieuwe auto. Ik zei: "Pak maar in".... Nee hoor geintje. 

Uiteraard deed de verkoper zijn best. 50/50 deal konden we doen (nu de helft betalen en renteloos de andere helft in januari 2016) of een renteloze financiering (maximaal 5000 euro lenen en dat in 3 jaar weer afbetalen). Heel aantrekkelijk, maar we slapen er nog wat nachtjes over.

Na, de ritjes had dochter zin in friet. Nou, we waren toch in de buurt van de McD. Ik had wel zin in een ijskoffie mokka. Zo gezegd zo gedaan.

Daarna naar huis, spullen inpakken voor een overnachting bij zusje en zwager. Auto terug naar mijn moeder, die ons afzette bij het station. Ontspannen treinritje. Lekker gegeten en nog even met mijn zusje naar haar winkel. Een kadootje gekocht en een heeeeeeel gaaf tijdschriftenrek. Bij thuiskomst ontzettend lang met mijn zusje gekletst. Om 02.00 uur ging ik pas naar bed. Slapen was de bedoeling. Alleen viel ik pas rond 06.00 uur in slaap :(
Met de slaapvouwen in mijn gezicht rond 07.30 uur opgestaan, want we zouden naar Arnhem voor de workshop Let's talk about Money, van Gabriël Verbeek.

Zo geen zin die zondagochtend. Ik vroeg me af waarom ik altijd dit soort dingen bedenk... Tsjonge jonge. Om 8.00 uur op de geleende fietsen naar het station. Trein, bus, lopen met een hele zere voet, verkeerde Mooieweg op de routeplanner en daardoor ook nog te laat komen.... Superstart van de dag zeg maar.

Aangekomen op de locatie waren we gelukkig op tijd voor het voorstelrondje. De vragen waarom ben je hier? En wat is je meest vreugdevolle ervaring met geld bleken bijzondere verhalen op te leveren.
Gabriël toonde zich gedurende de dag als een hele fijne 'workshopleider'. 
Met liefde, compassie maar zeker ook de nodige confrontatie door dingen heel snel helder te maken, werden veel emoties die we allemaal hebben/hadden met geld blootgelegd. Wensen en verlangens, wat zijn ze belangrijk. Zo verschillend voor iedereen en toch ook weer zo universeel.

Ik vond het inspirerend (het heet ook niet voor niets inspiratie verzekerd). Mooie mensen. De vragen uit het werkboek (wij hadden een speciaal boek voor de volgers van het blog van Martine) op bladzijde 12 had ik al veel vaker beantwoord. Ik had dan ook geen moeite ze te beantwoorden. Wel met de omzetting van de wensen en verlangens naar een echt plan. 

Volgens Gabriël zouden er dan twee dingen mogelijk zijn. Een blokkade in mijn gedachten of mijn wensen en verlangens waren toch nog niet dat wat ik dacht echt te willen. Hmmmm.... Ik denk een combi van beiden. Ik heb nog wat te doen. 

Voor de financiële rust en zekerheid die ik in mijn hoofd verlang, heb ik vanmorgen wel direct wat gedaan. Door middel van wat schuiven met geld van verschillende rekeningen, staat onze Gans met gouden eieren rekening nu op 10.000 euro. Ga ik vanavond met M. de verdeling van onze inkomens opnieuw bekijken. Uiteraard gebaseerd ook op zijn wensen en verlangens.

Martine en Gabriël wil ik heel erg bedanken. Ook alle andere deelnemers aan de dag. Ik heb menig traantje weggepinkt. Dat voelde goed, want het waren geen tranen van verdriet. Wel van geluk. Om te zien wat er allemaal mogelijk is wanneer een ieder gaat voor zijn of haar wensen en verlangens.

Reacties

  1. Fijn om te horen dat het je zo is bevallen ondanks dat je er geen zin in had!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Daantje, wow, jij kan snel lezen :) en reageren.... Voor mijn gevoel drukte ik nog maar net op de publiceerknop haha

      Verwijderen
  2. Leuk dat je geweest bent. Dus erg waardevol en leerzaam geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh echt, dat was leuk geweest. Ik heb redelijk wat familie in de buurt, dus wie weet een andere keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Reacties
    1. Ja, zou goed voor me. Nu ook daadwerkelijk opnieuw met de vragen uit het werkboek aan de slag.

      Verwijderen
  5. ha rijk wijf , vind het leuk om nu te weten wie je bent , nou ja hoe je er uitziet,
    Succes met je verlangens en de gouden gans.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha lieve Astrid, wat heb ik genoten van je verhalen en je aanwezigheid. Ik ben ook zo benieuwd naar jouw wensen en verlangens en wat daar uit gaat komen de komende 41 jaar :)

      Verwijderen
    2. jahaaa 41 jaar , maar dan mail ik je liever privé

      Verwijderen
  6. Las eerder al je verhaal. Wat wijken wij af.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In wat voor opzicht wijken we af? Want de informatie die jij hebt ontvangen kregen wij ook. En ik heb zeker meegekregen wat je hebt geschreven. Wellicht komt het ook door de 'samenstelling' van de groep?

      Verwijderen
  7. Klinkt toch als een hele fijne, inspirerende zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was het zeker. Echt een aanrader de workshop (nee, ik heb geen aandelen :))

      Verwijderen
  8. Ik vond ook een heel bijzondere dag; genoten van en geraakt door alle verhalen. Een workshopleider met passie en compassie, die ook na afloop binnen 5 minuten nog eens een aantal zaken voor/met me verhelderde, kortom inspirerend!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dank jullie wel allemaal die geweest zijn. Ik heb ook ontzettend genoten van jullie inbreng! Omdat het zo leuk is om te doen heb ik er voor dit najaar nog eentje ingepland en wel op zondag 16 november a.s. in Arnhem. Ben je nog niet geweest dan hoop ik je de 16e te ontmoeten.
    http://www.inspiratieverzekerd.nl/index.php/agenda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je dit jaar mensen nog een mogelijkheid biedt Gabriël. Ik raad het ten zeerste aan :)

      Verwijderen
  10. Nog even een korte reminder voor de workshop van 16 november. Heb je belangstelling geef je dan spoedig op want het is bijna zover! Ik kijk er alvast weer naar uit:)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z