dinsdag 11 maart 2014

School- en andere zaken

Vanmorgen lakte ik maar zo mijn nagels. Dat heb ik echt maaaaanden niet gedaan. Met de ruwe nagelriemen en gescheurde klusnagels zien mijn handen er niet zo florissant uit. Dus vandaar een lakje. Vanavond gaan we niet klussen. Dus het is wel een fijn idee dat ik er dan morgen ook nog plezier van heb.

Om half negen hebben we een afspraak op school. Inzake het rapport en het advies voor het voortgezet onderwijs. Nu zijn we momenteel niet zo'n fan van de leerkracht van onze dochter. Want die valt in de categorie, zogenaamd aardig tegen de ouders en onaardig tegen de kinderen. Voornamelijk groep 8. Dus ik ben heel benieuwd vanavond. Er is namelijkin januari beloofd, dat alles wat noodzakelijk is voor de inschrijving bij de nieuwe school klaar zou zijn. Nou, ik hoop voor de leerkracht dat het zo is. Manlief gaat namelijk mee. En ik vermoed dat vanavond het 'lief' wel eens kan vervallen.

Uiteraard zullen we het wel beleefd houden. Want onze dochter heeft nog tot aan de zomervakantie te gaan.

Morgen is dochter een dagje vrij van school. Ik heb ook vrij genomen. Gaan we met twee van haar beste vriendinnen 'de stad' in. Gisteren kwamen de dames ook nog even kijken bij het nieuwe huis. Theetje drinken en even kletsen. Super fijn en leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelen. En hoe vrij ze zich bij mij voelen om dingen te vertellen. Ik kan me niet zo goed herinneren hoe ik op die leeftijd (11/12 jaar) was. Tijden waren ook anders. Nog geen mobieltjes, internet en andere computerzaken.

Gewoon buitenspelen en naar iemand toe fietsen om te kijken of ze wilden spelen, haha. Of klink ik nu als een oude taart?

Nou, voor ik naar school ga, doe ik eerst nog een rondje bouwmarkten voor de verandering. Mijn vader is gisteren begonnen met het plafond in de slaapkamer. Houten raamwerk, tempex ertussen en dan gipsplaten er op. Alleen de templex platen heb ik niet op voorraad. 

3 opmerkingen:

  1. Wij hebben dat gesprek morgenmiddag om 13.30 uur. Ook wij zijn erg benieuwd naar de uitslag, ook al staat de schoolkeuze vast. Succes morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doet me weer even terugdenken aan de gesprekken over mijn kinderen met ook een niet zo'n aardige leerkracht voor de leerlingen (tot aan vloeken aan toe!).
    Daarna vond ze mij niet meer zo aardig. Jammer dan.
    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen