Doorgaan naar hoofdcontent

Wat kost een keuken gemiddeld?

Zo, in de turbo stand leren klussen. Dat doe ik met mijn vader. Hij laat me van alles zelf doen. Electriciteitsdraden trekken, gaten in plafonds boren. Houten constructies maken waar het isolatiemateriaal achter kan en de gipsplaten er boven op.

Ik ben echt superblij dat mijn vader ons zo wil helpen. We zijn druk met de kamer voor onze dochter. Vandaag hebben manlief en ik gewinkeld met onze C.1000 kortingsbonnen. Laminaat, ondervloer, behang, plaksel, rollers, borstels etc. We kunnen los haha. We hadden voor 225 euro bij K.wantum, dus mochten 9 bonnen inleveren. Scheelde heerlijk. Deze week gaan we nogmaals voor 10 pakken laminaat voor de zolder. De overige bonnen gaan we denk ik bij K.arwei besteden. We hebben nog best veel op het lijstje (LIJST) staan.

Voor wat betreft de keuken hebben we twijfels. Als het aan ons ligt, doen we een helemaal nieuwe keuken. Zou budget technisch kunnen. Al hebben we volgens mij meer wensen dan budget. Er staan nog een aantal losse keukenelementen. Daar zouden we dan een oven met gasstel combinatie bij kunnen kopen. Vaatwasser willen we ook wel graag. En een nieuwe koel/vries combinatie. (het liefst eentje met een ijsblokjemaker, lijkt me zoooo gaaf). Bestaande houten vloer zouden we kunnen reinigen, aflakken en opnieuw plaatsen. Dat zou een heel stuk schelen, qua kosten. Weet alleen niet of ik hout in de keuken wel zo een goed idee vind.

Vraag voor degenen die ooit zelf een keuken gekocht hebben. Wat kostte je keuken (gemiddeld)? En wat is echt een aanrader? Stoomoven? 

Reacties

  1. Ik zou echt voor een nieuwe gaan. Geen losse onderdelen combineren/bijkopen etc. Ik denk dat je daar later spijt van krijgt...Wij waren zo'n 10.000 euro kwijt maar dan heb je wel een hele grote L-vorm mét losse module met koelkast/oven/magnetorn etc. Zeker in deze tijd kun je behoorlijk afpingelen bij keukenzaken. IKEA hoeft zeker niet goedkoper te zijn! Ik ben een echte bakker dus ben erg blij met een dubbele oven. Een échte oven en een combi-magentron.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dubbele oven, wow, ik ga van formaat 'oventje' van mijn oma naar een echte oven, dat voelt al als dubbel haha.

      Verwijderen
  2. De keuken die ik ooit liet plaatsen was ongeveer 10.000 euro maar daar was ook een deel verbouwing, nieuwe groepen kast en nieuw plafond en tegel vloer bij. Alle extra apparatuur hoeft voor mij niet. Wat ik je dan wel zou willen aanraden is een apothekerskast en lades in de onderblokken, dat vind ik ideaal omdat je zoveel makkelijker overalbij kan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, apothekerskast. Eens even zien, want dat lijkt me heel handig. Wij moeten ook nog een nieuw plafond. Waar heb jij voor gekozen Lot?

      Verwijderen
    2. Ik heb er een zgn spanplafond met stoken in laten zetten en paar inbouw spotjes. Plameco is de naam.

      Verwijderen
    3. Dank je Lot, ga ik naar ook even naar kijken.

      Verwijderen
  3. Onze keuken kostte totaal ongeveer 8000 euro.
    De kasten zelf kwamen van IKEA, zelf in elkaar gezet. 2500
    het natuurstenen blad 2500

    De vaatwasser en die koelkast ( allebei inbouw) en de kraan met Cooker van een internet winkel, samen 1000 euro. Het fornuis ( zo'n mooie roestvrijstalen, met achterwand en afzuigkap) van Marktplaats, 350 euro, de combi-
    magnetron van Miele, komt ook van Marktplaats 100 euro.

    Ik heb veel tijd gestopt in het uitpluizen van de goedkoopste manier om mijn keuekn die ik voor ogen had, te kunnen kopen. De kwaliteit van de kasten van IKEA is prima, doet absoluut niet onder voor andere merken.
    Vaatwasser en koelkast wilde ik niet 2de hands kopen, teveel slijtage.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Koelkast willen wij ook graag nieuw. Vaatwasser met slijtage? Daar had ik nog niet bij stil gestaan. Een aanrechtblad. Ja, dat is een goeie... die had ik nog niet bedacht, aangezien ik nu de bovenkant van de bestaande kasten daarvoor gebruik.

      Verwijderen
  4. wij hebben onze keuken laten doen. Geen vaatwasser (daar lopen er 3 van rond hier in huis :)). Wel een stoomoven en quooker en we zij van gas over gestapt op inductie. Dat laatste hebben we gedaan om dat we chronische gebrek aan werkruimte hebben en een inductieplaat is glad dus kun je van alles op kwijt.
    Voor de quooker hebben we gekozen omdat we toch een nieuwe closein boiler moesten hebben. En ik wil hem niet meer kwijt echt heerlijk.
    En ook de stoomoven (AEG hebben we) een grote, maar wel de combi uitvoering. We gebruiken hem niet dagelijks maar toch wel gauw 5 keer per week. Het leuke is dat je er van alles in kunt zetten. Wil je het uitproberen bij AEG kun je een workshop doen kun je het even uitproberen. Het is wel een hele andere manier van koken en dat is wel wennen.

    nomoskar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laten doen, klinkt heerlijk. Bij het volgende vrijstaande huis laten we denk ik ALLES doen. Nu nog even zelf. Vaatwasser is al 14 jaar lang een wens van man. Wij willen ook graag koken op inductie. Met het oog op komende zonnepanelen, is dat een voordeliger optie dan gas. En we moeten toch allemaal nieuwe pannen hebben. Dank voor de tip van de workshop. Ga ik even naar op zoek.

      Verwijderen
  5. Denk eraan dat als de keukenwinkel zegt dat de prijs inclusief plaatsen is, hier niet het omleggen van de leidingen bij inbegrepen zit. Soms moet er ook nog een extra groep in de meterkast en ook het tegelen komt er nog bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig heeft mijn vader een vriend die vroeger loodgieter was :) En anders ken ik nog iemand van mijn werk die leidingen legt. Goed dat je het zegt van de extra groep. Als het goed is hebben we nog een extra groep over.

      Verwijderen
  6. Wij hebben bewust geen nieuwe keuken laten plaatsen in dit huis. Hoewel ik onze keuken schijtlelijk vind, deed ie en doet ie het nog steeds, al laat inmiddels hier en daar folie los. Wij hadden niet veel spaargeld meer en gingen fors meer hypotheek betalen en wilden eerst kijken hoe dat uitpakte.
    Het plan is nu om over een tijdje de kastdeurtjes te vervangen in plaats van een nieuwe. Een keuken renoveren kan zo vanaf 2000 euro tot 5000. Voor ons is een nieuwe keuken gewoon geen optie (we lossen nu liever af).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, schijtlelijk, wat een leuk woord. Met het geld voor alle materiaal bedachten wij dat hergebruik wellicht een goede optie is. We moeten de eerste termijn van de hypotheek nog betalen, maar ik denk ook al aan extra aflossingen :)

      Verwijderen
  7. Zo leuk om mee te lezen/genieten van je verbouwingsverhalen. Ik zou zelf kiezen voor geen vaatwasser en investeren een goede, ruime 'gewone' oven. En dan eventueel een aparte magnetron. Heb je stoomeffect nodig dan kun je water in een metalen bakje/schaaltje toevoegen. werkt prima bij ons. De ijsblokjes maker is super, maar vraag jezelf af hoeveel je hem gaat gebruiken. Kost best veel voor 2-3 per jaar.
    Succes bij het uitpuzzelen wat het beste bij jullie en jullie budget past!
    JBR

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen vaatwasser? Dan krijg ik ruzie met mijn man haha. Ik ben verslaafd aan het eten van ijsblokjes. Nu word ik gek van de aanslag in mijn vriezer. Die moet ik regelmatig ontdooien.

      Verwijderen
  8. Wij hebben een redelijk kleine keuken maar kostte snel al iets van 4000 EUR. Incl koelkast,oven,vaatwasser en 5 pits gasfornuis. Dat is zeker een aanrader. Gr. Susan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een 5 pits gasfornuis lijkt me ook fijn. We hebben nu een inductie kookplaat met oven op het oog. Vrijdag horen we of de zonnepanelen doorgaan en dan is dat een voordeliger optie.

      Verwijderen
  9. Heb de keuken en badkamer bij hetzelfde bedrijf besteld, prijs weet ik niet mee, maar weet wel heel goed dat ik op de totaalprijs 6000 euro heb afgedingt. Kcheng, ja geen typefoutje. De meeste bedrijven hebben een marge waar je misselijk van wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow, ZO veel af kunnen dingen? Wat goed. Ik weet niet of ik dat zou kunnen. Voor een ander waarschijnlijk wel, maar zodra iets voor mezelf is en ik vind het mooi, dan ben ik slecht in onderhandelen. Misschien moet ik dat eens aan een ander overlaten.

      Verwijderen
  10. klinkt natuurlijk allemaal prachtig , nieuwe apparatuur en mooie keuken , maar realiseer je wel dat het allemaal meestal duurder uitkomt dan je van te voren bedacht had, voor mij zou de overweging zijn , hoe lang wil ik in deze woning blijven wonen? want bij een eventuele verkoop moet je wel beseffen dat wat jij mooi vind ,voor de volgende misschien niet mooi is en dus absoluut geen meerwaarde ziet in de keuken.dus haal je de investering die je nu doet in de keuken er wel uit?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is voor ons ook een overweging. De komende tien jaar is het plan om te blijven. En de onderdelen die er staan zijn van Ikea en prima her te gebruiken. We zijn nu aan het kijken met een ouderwets geknipt plattegrondje hoe we kunnen schuiven :)

      Verwijderen
  11. Wij hebben al een paar keer een nieuwe keuken gehad. Rond de 13.000 euro inclusief apparatuur en plaatsen. Denk wel aan de leidingen die verplaatst moeten worden, kost ook veel.
    Je kunt ook kijken op showroomkeukens.nl. Splinternieuwe keukens voor meer dan de helft van de prijs.
    En wat ik ook belangrijk vond, geen combi oven nemen. Als je graag bakt ga dan voor een oven. De kwaliteit hiervan is altijd beter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 13.000 euro voor alle keukens? Of per keuken? *schrik* Dank je voor de link, kijken we nog even voor de inspiratie

      Verwijderen
  12. Wij hebben tien jaar geleden een grotere keuken laten plaatsen met een granieten aanrechtblad en een Boretti fornuis. Nu laat het folie van de kastjes los, maar omdat de kastjes nog prima zijn willen we het folie (laten) verwijderen en de kastdeurtjes opnieuw verven. De basis is nog prima en zo kun je op een goedkopere manier de keuken er weer heel anders uit laten zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Boretti (kwijl) heeeeeeel erg mooi merk. Hier op de flat heb ik de keukenkastjes bewerkt met plakplastic. Eerst in zwart/wit met zogenaamde ijzeren randen. En nu smarties design. Alles moet er voor we gaan verhuizen weer af kunnen :)

      Verwijderen
  13. Wat een prijzen hier. Ik heb 3 jaar terug €6.500,00 voor mijn keuken betaald inclusief plaatsen. L keuken met vaatwasser, combimagnetron, fornuis, afzuigkap, koelkast met vriesvak. Alles bauknecht. kunststof werkblad wat ook door loopt in de achterwand (was al € 600,00 extra). Draaikast voor pannen in de hoek en onder lades en boven kastjes. Aan houden dat van de bruto prijs die ze berekenen ongeveer 45 tot 50% af kan. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, Mascha, ik schrik ook wel een beetje van alle prijzen. Met nu drie kastjes onder, twee kastjes boven en een gasfornuis op een stuk hout, heb ik natuurlijk ook slecht vergelijk haha.

      Verwijderen
  14. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ben je een keukenprinses, dan moet je misschien niet bezuinigen op apparatuur. Maar ben je zo iemand die dénkt dat ze later - in het nieuwe huis - als bij toverslag ineens een keukenprinses zal worden, maar nu alleen simpele stamppot in elkaar draait en zo nu en dan een afhaalmaaltijd opent op het aanrechtblad, ja dan is geld uitgeven aan een dure keuken onzin. Dus ga niet voor het plaatje, maar handel echt naar je eigen behoefte. Uit een eenvoudige keuken kun je trouwens ook héérlijk eten!
    Pennie Wijs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Keukenprinses is iets teveel eer voor mijn huidige kookkunsten. Koken en bakken vind ik wel heel leuk om te doen. Ik heb de afgelopen 14 jaar bewezen dat ik met de meest eenvoudige keuken heerlijk heb kunnen eten :)

      Verwijderen
  15. Onze keuken zit op ongeveer 20.000 euro dit is incl een grote ombouwoperatie. En aan twee kanten werkbladen, waarbij de langste zo'n 3 meter is.In totaal is onze keuken wel 2x 3 meter, maar de andere kant zit het gasstel en de koelkastcombi zodat daar minder werkruimte is. En een apothekerskast, i love it. Waar ik wel een beetje spijt van heb is het gasstel. Het is een vierpits en achteraf liever een 5-6 pits gehad, ook omdat de ene een wokbrander is, dus in principe heb ik maar 3 pitten, is genoeg maar toch... Maar ja, die waren op dat moment zo duur en ik vond dit al behoorlijk veel geld. Dus ik zou de volgende keer gewoon goed sparen zodat al mijn wensen ingewilligd kunnen worden omdat ik het geld er voor heb.

    groetjes,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb heb 8 jaar geleden tweedehands keuken gekocht. voor 1000 euro. (Poggenpohl)
    Zelf laten plaatsen door een klusjesman. Dat heeft me zo,n 1500 euro gekost.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Handige tips om te besparen op een keuken, waarvoor dank. Ik zoek ook naar een goedkope keuken en het is handig tot in de puntjes inzichtelijk te krijgen wat de bijkomende kosten op alle terrein zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik ben ook al een lange tijd op zoek naar een nieuwe keuken. Helaas vond ik toen de kosten ook aan de hoge kant waardoor ik in Duitsland ben gaan zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Tegenwoordig kosten keukens niet zoveel meer hoor. Toch moet je er wel goed op letten dat je wel een goede keuken aanschaft!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z