Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari, 2011 tonen

Tatum- als fotomodel voor een gehaakte baret- oftewel blije muts

Haha, zie net dat Meta al geblogd heeft. Uiteraard met veel meer mooie foto's (zoals ze op de rest van haar prachtige blog doet). Ik was in de veronderstelling dat de gehaakte baret voor Meta zou zijn. Maargoed, 'ingepikt' door haar prachtige dochter. Het staat haar geweldig.

3594 haak- en breiboeken (en gratis verzending)

Ohhhhh.... ik voel me een beetje "bekocht". Vanmiddag was ik heel blij. Want het boek Scrap Crochet viel in de brievenbus. Gekocht bij Bol, met de gratis verzending actie en een cadeaubon van tien euro. Het boekje was 9,99 euro, dus in feite gratis. Via Isolde werd ik gewezen op The Book Depository . Misschien bij een aantal van jullie al bekend. Daar is het boek maar 5,54 euro (echt) en standaard gratis verzending. Nu heb ik al tenminste 25 boeken op mijn digitale verlanglijst gezet :) Je bent gewaarschuwd hoor... wat een leuke boeken allemaal, nou de eerste 303 boeken die ik bekeken heb in ieder geval.

Hoofd vol haaksel, op een flatterige foto.

Wat een flatterige foto haha, via de webcam van de iMac. Kindlief hijst haar broek op de achtergrond en de tafel ligt vol. (Ben ik echt heel goed in). Ik laat mijn haar groeien (charming) en was bij de barettenpret fotoshoot deze turqooise baret met grote knoop vergeten te laten fotograferen laatst. Ik dacht laat ik nog een miniblogje doen, voor je misschien met mijn verhaal over de verbaasde kabouter denkt, waar heeft ze het allemaal over. Het gaat goed met mij hoor. Vraag me alleen af wat ik nu wil leren. Naast haken en bloggen.

De verbaasde kabouter - Jan de Dreu

Boekentik Zoals je wellicht gemerkt hebt, ben ik fan van boeken. Met name op het gebied van persoonlijke- en/of spirituele ontwikkeling. Naast haak-, brei-, teken en kleurboeken, romans en duizenden (oké, ietwat overdreven, wel honderden) tijdschriften. Ik weet het niet Naast de bibliotheek, boekwinkel, is ook de kringloop favoriet. Een aantal jaren geleden vond ik daar het boek 'Leef' van Jan de Dreu. Met 8 opwekkende aanwijzingen. Hoofdstuk 1 past momenteel goed bij mij. Dat is namelijk. Ik weet het niet. Met ondertitel, vraag je af wat je nu wilt leren . Daar komt op een gegeven moment de verbaasde kabouter. Niet weten het verdient om tot een levenshouding te worden. Vaag? Het doel of anders gezegd, de bron voor verandering is een mens. Wat drijft een mens? * Alleen de verbaasde kabouter kan daar achter komen. Kenmerken van de kabouter Hij of zij: is verbaasd, verwonderd, nieuwsgierig. Vraagt zich steeds af: hoe zit dit, hoe kan dat? staat met beide kromme benen stevig op

Pac-Man, ring, wol, katoen, baan, schaatsen en boek.

Pac-Man Afgelopen week was er een van leuke pakjes. Onder andere mijn collectorsitemset van Moleskine kwam binnen. Vier Pac-Man boekjes. Ze zijn prachtig, al is het papier wat dun. Wol en katoen Ook kwam de langverwachte zending met wol en katoen binnen. Ik heb de 'stoute schoenen' aangetrokken en besteld via een groothandel. Heel spannend. Het grootste gedeelte van de collectie heeft haar weg al naar een aantal eindgebruikers gevonden. Ik kijk nog of ik van mijn gedeelte katoen nog iets weg wil/ga doen voor de verkoop (hebberigheid ten top :)) Wat gebeurde er verder? Afgelopen maandag werd ik benaderd voor een andere baan. Woensdag had ik een sollicitatie. Woensdagmiddag werd ik gebeld dat ik was aangenomen. Na een nacht slecht slapen en met hoofdpijn wakker worden, heb ik besloten niet op het aanbod in te gaan. Raar hoor, zoveel emoties als er los kwamen... Nu ben ik blij en opgelucht dat ik mijn gevoel heb gevolgd. Schaatsen Vanmorgen ben ik met kindlief wezen schaatsen.

Vakantie

Nee, dit zijn geen zonnebrillen. Wel 3D brilletjes. Charmante foto (not) van ons drie. Bij de film Rapunzel waar we VORIG jaar waren. En DIT jaar ben ik wel toe aan vakantie. BTW aangifte klaar. Eerste opzet webshop klaar, grote aankoop garen (katoen en merino wol mix) klaar. Levering is volgende week. Verdere plannen... Gedeeltelijk in mijn hoofd en gedeeltelijk uitgewerkt. Vandaar dat een vakantie welkom is. Gelukkig kan ik een heleboel 'tussendoor' doen hoor. Maar gewoonweg een paar dagen achter elkaar 'doorpakken' lijkt me heerlijk. Ik droom nog even verder. Zometeen, in mijn warme bed :)

Making the first circle work - Randy Gage

Met al dat gehaak zou ik bijna vergeten te schrijven over mijn andere liefde. Netwerkmarketing. Mijn schoonouders brachten laatst het nieuwe boek van Randy Gage mee uit Amerika. Vanavond aan de slag. Nog niet met het boek. Wel met papier. Administratie. Dan binnenkort meer over de andere creatieve manier van zakendoen. Dupliceerbaarder dan haken en maken. Ook lucratiever :) Update: Had laatst vanuit de trein een fotootje van het boek naar Randy Gage doorgestuurd via twitter. Daar kreeg ik vanavond 'toevallig' een reactie op. Erg leuk om van iemand die door 70.893 mensen gevolgd wordt een aantal persoonlijke reacties te krijgen.

De fotoshoot en de opening van mijn webwinkel

Poeh poeh. Respect voor ontwerpers, fotografen, webwinkeliers en wat zo meer. Schreef ik gisteren over de gratis webwinkel versie waar ik gebruik van maak. Vandaag heb ik de winkel met de zes eerste items gevuld Vooralsnog alleen maar baretten en een aantal shawls. Update: de gratis versie van de webwinkel is inmiddels verdwenen :( Vanmiddag deden we een 'echte fotoshoot'. Met mijn telefoon als camera :) Ben niet geschikt als model. Wat heb ik een foto's weg moeten doen zeg. Ogen dicht, hazetanden, onderkin enz. haha. Met dank aan Martijn voor zijn geduld met foto's nemen. Ook dank aan Quinty voor het heerlijk open en vrij model willen spelen. Kan ik nog wat van leren. Heb ik nog een blauwe baret vergeten op foto te zetten, dus die volgt binnenkort. Er is ook nog een grijze, daar maak ik eerst nog iets leuks bij.

Canon EOS 1000D iemand ervaring mee?

Canon EOS 1000D + 18-55mm Canon We kregen goed bericht van de energieleverancier. We krijgen een heel leuk bedrag terug :) In gedachten al drie keer uitgegeven uiteraard. Maar... in het echt wordt het volgende week gestort. Manlief wil wel graag een "echte" camera. Ik ook wel natuurlijk. Maak nu al mijn foto's met mijn mobiel. Deze Canon wordt aangeraden als beste koop. Zijn er mensen die er (goede) ervaringen mee hebben? Of advies voor een andere camera in deze prijsklasse?

Baretten, schaatsen en webwinkels

Gisteren niet geblogd. Tot zover elke dag een blogje :( Zat te haken en tv te kijken. Dacht er wel aan hoor... Gisterochtend samen met een moeder van school druk geweest met een webwinkel voor school. Het idee is om speelgoed, boeken, spelletjes etc. van andere ouders te verkopen, waarbij de opbrengst dan voor school is. Uiteindelijk willen we ook graag dat kinderen uit de bovenbouw aan de slag gaan met de webwinkel. We hebben gekozen voor een gratis reclamevrije webwinkelversie waar 60 artikelen in kunnen. Afrekenen gaat via Ideal (zit al ingebouwd, zoooo handig). We zijn nog wel even bezig voor we het hebben zoals we willen, maar de eerste aanzet is er. Zelf heb ik daar ook ooit een webwinkel aangemaakt. Die heb ik vanavond verder aangepast. Enige nadeel aan de gratis webwinkelversie is dat er geen voorraadbeheer bij zit. (Alleen bij de betaalde versie, maargoed, dat is een luxe probleem). Heb 9 leuke baretten klaar voor de verkoop namelijk. En ik mag wel opschieten, want het is al b

Drie t-shirts, drie bikini's en een poef

Wat dat allemaal met elkaar te maken heeft? Nou.... vanavond heb ik eindelijk mijn 'inloop' kast opgeruimd. Daar heb ik een rek voor hangkleding. En naast tigduizend hobbydingen, liggen daar ook sokken, panties, shawls, een verdwaalde trui en wat leggings. Plus drie t-shirts. Want dat is er overgebleven na het opruimen. Evenals drie bikini's. Waar ik toch maar twee van weg heb gedaan. De bedoeling is dat ik binnenkort net zo rigoreus mijn mailbox op ga schonen. Plus achterstallige mail beantwoorden. (Sorry A. en J.) In de mail kreeg ik een nieuwsbrief van Kaia . Met deze prachtige poef. Gelukkig heb ik geen plaats :( Ook al is de poef nu maar 47,50 euro. Morgen wel even winkelen, want ook de la met ondergoed (nee, dat valt niet in de categorie lingerie wat daar inlag) heb ik vrijwel geleegd. Ik blijf goed in budgetshoppen. Gisteren een gaaf spijkerblazertje gekocht van S. Oliver. Bij de kringloop. Met 75% korting. Voor het superbedrag van € 1,75...

Stitch and Bitch

Vanavond had ik een eerste Stitch and Bitch avond hier thuis. Voor degenen die het niets zegt, het staat voor een club mensen (meestal dames) die samenkomen, vervolgens breien (haken mag ook) en praten. Het was heel gezellig. Aafke was ook van de partij. Ze had een vriendin mee. Verder een hele goede vriendin van mij, mijn moeder en voor het eerste half uur mocht kindlief ook opblijven. Die vond alle aandacht natuurlijk super. Ik heb weinig gehaakt, wel veel gelachen. Ik ben voor een zomerse versie bij ons buitenverblijf in de zomer. Kan iedereen mooi meehelpen om onze caravan net zo als de foto uit te laten zien.

Gehaakte jasbeschermers voor op de fiets

Gisteren vroeg Diana van Ozowiezo waarom Etsy? Nou bijvoorbeeld vanwege de gehaakte jasbeschermers van Dorien. Het nederlandse patroon kocht ik zojuist via haar. (Mocht je die ook willen mail haar dan, want nu staat alleen nog de engelse versie er op). En verder.... voor alle prachtige creaties die mensen maken. De liefde waarmee items gemaakt zijn. Het gemak waarmee ik iets kan bestellen. De service die verkopers leveren. Enzovoort enzovoort.... Foto van de shop van Dorien, hopelijk vindt ze het in ruil voor promotie niet erg.

Pettenpret, vouwfietsen en aannames

Vanmorgen stapte ik op tijd uit bed. Want met de sollicitatie voor de boeg moest ik wel een net, maar ook fietsbaar setje kleding uitzoeken. De ochtend begon na het ontbijt met het poetsen van mijn laarzen. Voor ik bij de schoenenpoetsdoos kon 'moest' ik eerst het kastje uitruimen. Dat bleek wel een heel vies kastje, dus ook nog een natte lap erlangs gehaald. Setje bedacht, gauw gedoucht, ik zou op de vouwfiets van manlief, dus ik wilde op tijd weg. Dat werd iets later dan gepland. Want een punt aan de trapper maakte een lelijke kras op mijn laars *snik*. Ondertussen viel er een doos (ja, de kelder staat te vol) en dacht ik aan het berichtje van man, waarin stond dat het glad was. Voorzichtig (en onhandig) fietste ik naar het station. Te langzaam, want toen ik aan kwam rijden, reed de trein net weg... verdere details van het niet op kunnen vouwen van de fiets, de volle trein en alles zal ik jullie besparen... Sollicitatie ging naar mijn idee goed. Toch ben ik niet aangenomen. O

Logo gefröbeld

Oh, wat een ienie minie afbeelding. Nouja, het is ook nog niet de definitieve versie hoor. Via @karinaandehaak (met haar mooie blog en uiteraard haaksels) werd ik gewezen op de site www.picnik.com Ik ben waarschijnlijk de enige die daar nog nooit van gehoord had. Zo leuk. Aangezien die Photoshop cursus die op de planning staat nog even gaat duren. (Weet niet waar ik met dat opruimen van me de software heb opgeborgen). Dus zo fröbelde ik een logootje. Ben druk aan de haak, heb al een tiental baretten af. Morgen de verkoop van de eerste pet met klep (heel gaaf) voor een dame(tje) op school. De rest hoeft "alleen nog maar" leuk op de foto. Wanneer de foto's gaan komen moet ik bedenken, want..... morgen heb ik een sollicitatiegesprek. Voor een baan van 16 uur per week. Welke ik (uiteraard als ik aangenomen word) wil combineren met mijn huidige baan van 20 uur. Wat?! Ja... Nou, de nieuwe functie is voor een half jaar bij een organisatie waar ik heel graag wil werken in de to

Labels -net echt- voor mijn eerste verkochte item met label

Update op zondag. Gisteren vanaf mijn mobiel kreeg ik er geen tekst bij geschreven. De labels zijn in spiegelbeeld. Ik ga ze kopiëren naar transfervellen. (Vandaar de spiegelbeeld versie) en dan op stof strijken. Het is even wat werk. Aangezien ik alles hiervoor in huis heb, is dit voor dit moment een voordelige manier om te testen of ik het wat vind.

Moederbehoefte

Kindlief is de afgelopen 2,5 dag ziek thuis geweest. Beetje koortsig, hoofdpijn, spierpijn. En een grote moederbehoefte. Weet niet hoe ik dat anders moet omschrijven. Veel knuffelen, bij me zijn. Vond ik wel heel fijn hoor. Want ze is nu 8 jaar. En al zo groot in doen en laten. (In lengte trouwens ook, dat heeft ze niet van mij). Deze tekening heeft ze (een poos) geleden van ons twee gemaakt. Ik vind het zo gaaf hoe ze poppetjes tekent. Ben eerlijk gezegd wel eens afgunstig haha. Gelukkig voelde ze zich vandaag een stuk beter. Dus maandag maar weer naar school. Nee, nog geen foto van de trui... Ik combineer het met de poedel en mijn eerste borduursteken.

Wie is de mol?

Morgenmiddag gaan we kijken. Nederland twee, om 15.00 uur. Ja, ik weet dat het vanavond ook is. Maar ik ben ook fan van the Mentalist. Dus op deze manier kan het allebei. Voor degenen die het al wel gezien hebben, nog niets verraden hoor :)

Moleskine Pac-Man

Wie kent PacMan nog? Ik was vroeger groot fan. Ooit woonde ik in Italië. Daar woonde een jongen, Leo. Hij had een PacMan computer uit zo'n 'spellenhal'. Gewoon zo'n grote kast. Heerlijk. Die staat ook op mijn verlanglijst. (Dat spel bedoel ik, niet Leo). Laatst schreef ik over mijn wens voor een ambitieboekje Daar kreeg ik van Peggy Simons een leuke reactie op. Met het boekje in de aanbieding. Op haar site: Beautiful Papershop Daar zag ik de limited edition van Moleskine. Van Pac - Man. Nou je raadt het waarschijnlijk al... Die heb ik besteld. (Welke versie denk je?) Dus mocht je interesse hebben in een van de vele boekjes van Moleskine. Neem dan een kijkje bij Beautiful Papershop. Mocht je net als ik een zwak hebben voor notitieboekjes, leg dan even een doekje op je bureau of tafel. Tegen het kwijlen.

Favoriet van de dag

Oh, ik voel me vereerd. Favoriet van de dag . Bij Dooreen. Plus... een opdracht voor een baret . Van Meta . In haar favoriete kleuren. Rood met witte stippen (Grapje :) Zo ziet haar behang er wel uit trouwens. Kijk maar eens op haar superleuke blog. En morgen... kom hier dan kijken. Want... gisteren kwam mijn moeder op de proppen met mijn eerste zelfgebreide trui. Lachen. Nu nog mijn gehaakte poedel om een bierflesje terugvinden.

Voor het bijhouden van mijn ambities

Op de site staat een heel inspirerend filmpje. Dit boekje MOET ik hebben, voor al mijn ambities .

Ambitie - Nou gewoon alles

Het is weer eens zover. Altijd na het opruimen van allerhande spullen. Zoals afgelopen weekend. Waarbij ik allerhande zaken tegenkwam die ik ooit ben gaan doen. Sommige zaken afgerond (voetreflexopleiding, italiaans), maar nog veel meer zaken onafgerond. (Nee, ik ga niet alles 'opnoemen'). Ambitie. Nou gewoon alles. Echt. En ik weet dat dat niet werkt. Trainingen, workshops en coachingsessies genoeg gehad. Of misschien ook niet. Het is niet dat ik niet weet wat ik niet wil. Dat weet ik heel goed. Omgekeerd weet ik dus ook wat ik wel wil. Alleen doe ik dat nog niet. In het kader van wel weten en niet doen is niet weten. Waarom ik hier nou over blog? Nou a.s. woensdagavond ga ik naar een nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel. Leek me wel leuk. En gezellig. Kan alleen opzien tegen de vraag: En, wat doe jij? Nou... heb je even... Ik haak voor de hobby. (Want ik geef bijna alles gewoon weg). Breien ook. Net als bloggen, tweeten en oh ja, ik maak aanTEKENINGEN. Er staat 1

Baretten pret

Vorig jaar (oh nee, twee jaar geleden :)) kocht ik op een rommelmarkt een oud patronen boek van 3 Suisses. Specifiek voor het verwerken van restjes. Nou restjes heb ik genoeg. En met de hoeveelheid wol/katoen die hier binnenkort komt.... mag ik wel opschieten. Even doorhaken haha. Het patroon voor deze baret staat er ook in. Let op kindlief op de achtergrond van de foto waar ik op sta. Wat een heerlijkheid om te haken. Ik heb inmi ddels ook nog een grijze gehaakt (weggegeven aan vri endin). Daarnaast een roze, oranje met paars van wol. Een blauwe, een groene, een zwart-witte en een gemeleerde (van mezelf :)) Het is een beetje 'vogelen' geweest met de maat. Daardoor heeft de beer nu ook een baretje. Ik ga ze ook verkopen. Jaja. Tenminste als er animo voor is. Ik doe zelf de aanname van wel. Wat vinden jullie een redelijk bedrag? Het is ruim 1,5 uur haken... voor een baret.

Oud en nieuw in joggingbroek.

Allereerst alles wat wenselijk is voor dit nieuwe jaar. Wij hebben de jaarwisseling gevierd bij mijn ouders. Lekker kaarten en knobbelen in de joggingbroek ;) Ondertussen aan de vreterij. Luisterend naar de top 2000. Daar ook geslapen. Moest wel, want ons bed lag vol . Rond 04.00 uur vonden we het welletjes. Om vanmorgen rond 11.00 uur weer aan de keukentafel te verschijnen. Na wat tosti's voor de lunch genuttigd te hebben, vertrokken man- en kindlief voor een wandeling. Ik toog naar huis. Vol goede moed om op te ruimen. Het werd een reis door het verleden . Vanaf 1997 tot aan heden. Veel weggegooid. Drie tasjes met leuke spullen klaargezet om anderen te verblijden. De hobbykamer is heerlijk opgeruimd. Het bed weer leeg. En vanaf morgen doe ik gewoon dagelijks een klein gedeelte, in het kader van weg met de warboel. De krans op de foto kreeg ik doorgemaild via mijn tante. Hier vind je de blog van Supergoof die de krans gemaakt heeft. Ik vind het een prachtig idee voor alle hutsels