Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit april, 2010 tonen

Gehaakte babyslofjes

Mijn vriendin is onlangs bevallen van twee prachtige meisjes. Nu kocht ik laatst een breiboek met een gaaf patroon voor sloffen. Het eerste probeersel was een slof ter grootte van kindlief haar voet. En erg lelijk. Dus nu speur ik het internet af voor gehaakte babyslofjes. Ik heb een leuke site gevonden met het patroon van deze slofjes. Echt iets om onderweg naar Parijs mee aan de slag te gaan.

Bijna op reis, naar Parijs.

Het is bijna zover. Een weekje Disney en Parijs. Met ons drietjes. Nu is het eerst de Koningin haar dag. Morgen is het mijn dag. Jarig. 40 jaar en ik vier het (nog) niet. Waarom niet? Daar heb ik even over nagedacht... Heb er gewoon even geen zin in. Manlief wordt ook 40 eind van dit jaar. En ik denk dat we dan maar een gezamenlijk feestje doen. Natuurlijk wil ik wel cadeautjes. Maarja, dat is dan de keerzijde -hypocriet wief ben ik- Van mijn ouders krijg ik een gaaf haakboek. Van mijn zus (+zwager) een boek met de titel Warboel. En mijn schoonouders zal ik nog een verlanglijstje geven. Van een collega kreeg ik gisteren al spontaan een cadeautje. Zo lief. Morgen ga ik wel een cadeau weggeven, op mijn blog. Heel gaaf, vind ik zelf natuurlijk. Moet nog even bellen met de winkel, welke er nog op voorraad zijn. Ben je al een beetje nieuwsgierig? Goedzo. Nog een nacht slapen dan. Fijne Koninginnedag.

Interview over Kiva

Vorige week werd ik benaderd door Nicole. Of ik interesse had in een interview, over mijn gehaakte items voor Kiva. Nou, natuurlijk. Sinds gisteren staat het online. Op het Moederfront . De site voor moeders die denken :) En Muis @ Work kwam met een leuk voorstel, Dutch Bloggers for Kiva . Daar doe ik ook aan mee. Hoe en wat weet ik nog niet maar haar kennende komt dat helemaal goed. (Plaatje van de site "geleend").

Knopen-unieke draagbare kunst-

Vorig jaar oktober was ik in Deventer en zag ik een jas en een tas met knopen. Gemaakt door Hinke Luiten. Prachtig. Draagbare kunst.

Haar eigen fototoestel

Wat ze wilde voor haar verjaardag? Allerlei dingen kwamen voorbij. Van Playmobil, Skelter tot zo'n nieuwerwets skatebord. (Waveboard ofzo?) Tot een jaar of wat terug was ze heel blij met mijn oude digitale camera. Ze maakte de prachtigste foto's en filmpjes. Totdat de display het liet afweten. Dus het werd een fototoestel. Een hele gave (natuurlijk vind ik dat, want ik koos hem uit). En nu maakt ze weer bijzondere foto's. Vandaag zijn we op een soort van fotospeurtocht geweest. Met zijn tweetjes. We hadden ieder een briefje gemaakt met drie opdrachten. Ik moest onder andere een stoeptegel met stoepkrijt fotograferen. En zij onder andere een hondedrol, in de vorm van een zes. Die vonden we niet. Wel een in de vorm van een poppetje. Kijk maar.... En die volle lippen? Die heeft ze van mij :)

Wreck this Journal + 10.034 linkjes in een blog

Wreck this Journal Keri Smith Vorig jaar april ontving ik het het boek Wreck this Journal. Ik schreef erover in april en november. Zelf ben ik erg nog niet zo actief ermee geweest. Maar.... vanmiddag... ik liep met de nieuwe Flow en veel andere spullen de trap op. -Ik miste een trede, viel met mijn linkerbil tegen de IJZEREN (!) trapleuning, kwam hinkend en met tranen in mijn ogen binnen. (Want het deed toch zeer). Als troost mocht ik direkt computeren van mezelf :) En ik trof in de mailbox een hele gave mail van Flow. Met de volgende tekst: ... zijn wij erg nieuwsgierig hoe je denkt over de blogs van Flow en of er nog eventueel wat tips zijn hoe wij het beter en leuker kunnen aanpakken! Zou je het leuk vinden om deel te nemen aan een lezerssessie waarbij we je samen met een paar andere bloggers zullen ondervragen over alles met betrekking tot social media.... Ja natuurlijk. Maarja, laat ik er op die dag niet zijn (aaargghhh). Wel direkt gekeken op het blog van Flow . En daar trof ik o

Mijn lomografie camera

Vrijdag, ik ben vrij en manlief ook. Door woensdag al voor superhuisvrouw gespeeld te hebben, hoefden we (lees man) alleen nog maar te stofzuigen. Witte was draait en wij gaan zo lekker aan de eetkamertafel. Agenda's erbij, au-laitje. Plannen maken voor leuke dingen met ons tweetjes. Uiteraard ook leuke dingen met ons drietjes. Zoals binnenkort Parijs. En toen dacht ik ineens aan mijn lomo cameraatje, de supersampler. Voor de niet kenners, hier links op de foto is een simpele analoge camera met 4 lenzen. Door een tijdsverschil, in te stellen op 2 seconden en 0,2 seconden maakt het toestel 4 fotootjes na elkaar. Maar bij het afdrukken staat het wel op 1 foto. Zo leuk. (Zie de afbeelding van de website). Mijn zusje heeft een camera met 2 lenzen boven en 2 onder. Wat ook een heel gaaf effect geeft. (Zie net op de site dat dat model actionsampler heet). Ik heb mijn camera zojuist uit de la gevist. Er bleek nog een fotorolletje in te zitten. Die is er nu uit (overbelicht)... Gisteravond

Waar je gehaakte bloemetjes ook voor kunt gebruiken?

Wat een schattig cadeautje... Tenminste dat vond ik zelf. Goed idee zo met een gehaakt bloemetje (in combinatie met Hema inpakpapier en roezels). En hoe vinden jullie het speelkleed voor de playmobil popjes? Was aan het testen wat ik met mijn gehaakte vierkantjes kon doen.

Christel got Talents

Het was een collega van manlief zelfs opgevallen... Een week niet geblogd. Hier dan. Want op 40 & Perfect vliegen de blogjes je bijna om de oren. Feestje van kindlief was geslaagd. Haar grote mensen feest ook. Zondag waren we bij ons buitenverblijf. Daar bleken ook nog de waterkoker en onze thermoskan gejat te zijn. Gelukkig hadden we nog 1 pannetje. Gasfles aangesloten, vol goede moed. Bleek het doosje met lucifers leeg. De elektrische gasaansteker had het begeven (evenals onze veger, die brak in twee). Gelukkig was het prachtig weer. Dus zijn we buiten gaan zitten. Lekker lezen en haken (ik dan) in de zon. Gisteren tot 18.00 uur gewerkt. Heerlijk een film met Nicolas Cage gekeken. Vanmorgen op mijn werk begonnen met Engels. Met een Talents boek. Nu met de jas aan achter de computer. Ik moest even bloggen. Tot zover de mini update. Want ik ga met een drietal andere ouders overleggen. Over een komend feest op school. Eén van de grootste feesten qua organisatie. Erg leuk hoor. Binne

Hartjes, nieuwsbrieven, granny squares, bowlingfeest en examen

Om met het examen te beginnen, dat was vanmorgen. Nederlands. Een lees-, luister- en schrijftoets... dus... fijn begin van de dinsdagmorgen. Volgens mij heb ik het wel goed gedaan hoor. Wat betreft de granny squares (voor de niet haaksters, dat zijn van die gehaakte vierkantjes, zoals hier ), daarvan heb ik nog een ander patroon gekregen van een collega vanmorgen. Van de moeder van een andere collega kreeg ik een heel gaaf patroon van een prachtige stola. Nieuwsbrieven, ik sta vermeld in de nieuwsbrief van vanMarieke (dank je wel). Voor mijn eigen, nog niet verschenen nieuwsbrief heb ik al 8 aanmeldingen. Oeps.... het wordt tijd, ik weet het. Op 40andperfect weer een nieuwe blog over onze 60 urige werkweek . En dan als laatste het bowlingfeest. Dat gaat morgen gebeuren. Met kindlief en 5 vriendinnen... Zaterdag is ze echt jarig en heeft ze haar "grote mensen feest". Dus het is een beetje een rare week. Maar wel heel gezellig.

Warboel

Weg met de warboel Karen Kingston Dit boek lijkt me een goed boek voor mij.... Weer een item voor op mijn verlanglijst. Fijne zondag. Update: Mega goed boek, is van de verlanglijst af :) Zaterdag 19 juni 2010 ontvangen.

Ondergoed versus lingerie gastblog

Kijk eens wat een mooi logo :) Sinds gisteren staat mijn tweede blog bij 40 & perfect op de site. Dus nog meer leesvoer, op de zaterdagavond/zondagmorgen, of wanneer je dit ook leest... Heb de eerste tips via twitter, over lichtgroen onder een witte broek doorgekregen van iemand die er verstand van heeft. Uiteraard zijn meer adviezen van harte welkom . Aangezien ik de onderblog log ruim twee weken geleden schreef, vanmorgen een hangmat in de prullenbak gooide (ohhhh... slecht voor het milieu, weet ik ) en nog steeds niets nieuws heb gekocht. Donderdag krijg ik weer zakgeld. Ga ik vrijdagochtend echt wat kopen.

Lekker opgeruimd

Afgelopen tweede paasdag kreeg ik een ingeving, terwijl ik nog in bed lag. De Ivar stelling kast van kindlief haar kamer zou mooi op mijn hobbykamer staan. Dan kon zij wel de witte mini secretaire krijgen als bureau. Ik val in de categorie, wat in mijn kop zit, zit niet in mijn ko.., dus na iedereen van het nut overtuigd te hebben, gingen we aan de slag. Tsjonge jonge, wat een zooi. Mijn eigen spullen hoor. In overvloed :) Ondertussen ontdekte kindlief dat tenminste 3 skinny jeans niet meer pasten. Dus ook de kledingkast uitgezocht. En natuurlijk al haar speelgoed. Volgende week wordt ze acht. Dus een heleboel zaken daar is ze "te groot" voor. Allemaal uitgezocht en klaargezet. Gelukkig kwam afgelopen woensdag Akelein spontaan op de koffie. Ze had nog ruimte in haar auto :) Vandaag trof ik A op de rommelmarkt. En ik kreeg een allerliefst cadeau. 3 bollen Rowan wool. Wat is dat mooi materiaal zeg. Weet nu wat ik ga vragen op/voor mijn verjaardag. Helaas ben ik nog niet klaar

Restjes kat

Een amerikaanse website met veel ideeën. Scrapbooks etc.

Granny squares haken

Heel veel mooie spullen bij Attic 24 Ben gisteren begonnen met kleurrijke granny squares (vind je ook op haar blog) en deze tas lijkt me wel wat.

Voor de borduursters onder ons

Helaas verklein ik mijn eigen winkansen... Maargoed... In het kader van bijna jarig, bijna naar Parijs, altijd leuk, nieuwe dingen, nu nog leren borduren. Vanmarieke heeft op haar blog een actie waarmee je een gaaf borduurpatroon kunt winnen. En jullie begrijpen al welke ik wil. Hier staat het blog. Doe maar niet mee...

Bijna jarig. Mijn gastblog staat online.

Kindlief is bijna jarig. Natuurlijk heerst er al een bepaalde spanning... Want 8 is wel heel speciaal. Dat wilde ze al wel een week na haar 7e verjaardag zijn. Uitnodigingen zijn uitgedeeld. Traktaties bedacht, feestje voor de dames (bowlen) georganiseerd. Nu alleen nog "de grote mensen" uitnodigen op de verjaardag zelf. En dan twee weken later is het voor mij zelf zo ver. Ook jarig. Ik word 40. Toch wel een mijlpaal. En een poosje geleden schreef ik al dat ik mag gastbloggen op een nieuwe website. 40 & perfect Nou, het is officieel. Lees daar meer over mijn verjaarsperikelen. En reageer vooral (hier en daar op de blog) over hoe jullie een belangrijke verjaardag gevierd hebben. Ik sta nog in dubio over een feest namelijk. En kan zeker wat inspiratie gebruiken. Plaatje zonder toestemming gevraagd te hebben geleend van http://www.40andperfect.nl/

Eerste paasdag

Knutselen voor de paasbrunch, met kindlief.

In een groen groen groen groen knollen knollenland

Gisteren was mijn 333ste blog. Had ik met toeters en bellen bedacht :) En slingers uiteraard. Binnenkort een hele gave weggeefactie hier op mijn blog. Vandaag alleen een melig videootje van onze zelfgeknutselde haasjes . Manlief als jager, kindlief als haas 1 en 2. Zang en video van ondergetekende haha.

Sunday Market

Voor een ieder in de buurt van Amsterdam en liefhebber van kunst, handgemaakt, hip en wat zo meer. Een gave markt/beurs, hoe wil je het noemen? http://www.sundaymarket.nl Met onder andere Ploesiepoesie en nog 99 andere leuke, interessante deelnemers. Van 12.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang.

Ingebroken...

Twee jaar geleden werden we de trotse eigenaars van een buitenverblijf. Een lekker oubollige stacaravan. De gehele caravan van binnen voorzien van een nieuw behangetje en rood wit geblokte gordijnen. Gave partytent gekocht en een opblaasbaar zwembad... Burgertruttelijkheid ten top. Dit jaar zou de geweldige blauw rand verdwijnen en de mini moestuin nog meer vorm krijgen. Maar veel zin heb ik er niet meer in. Want er is ingebroken. Raam ingeslagen aan de achterkant. Drie pannen, een tosti rooster van Spongebob en een oude dvd speler is de buit. Wij zitten met de zooi van een kapotte ruit, sluitingsmechanismes die niet meer functioneren een ontzette voordeur. Die hebben ze van binnenuit geforceerd. Blijkt ook nog een waterleiding geknapt te zijn door de vorst, in het schuurtje. Dus al met al dikke pret. Wij blijven verder maar thuis, dit paasweekeind. Verstop ik hier wel wat eieren. Of mezelf.

En nu...

Nou, nu is het (goede) vrijdag. Over een klein uurtje komt een vriendin even langs. Manlief zit te lezen en kindlief tv te kijken (alledrie vrij, joechei). Gisteren niet naar het werk geweest. Vannacht heeeel slecht geslapen. Had allerlei dingen aan mijn hoofd, van het werk, over de "scheiding der blogs", de layout van mijn CHRISTEL blog, SEO marketing, hyves, workshops geven, wel of niet een (eBay) webwinkel, te breien slofjes uit mijn nieuw gekochte breiboek, hoe sommige mensen communiceren -of juist niet- ,het nieuwsbriefprogramma welke ik nog niet getest heb, sollicitatiebrief die ik voor het examen onderdeel Nederlands moet schrijven... Wanneer ik het hier zo lees word ik opnieuw moe -GAAP - Voelt alsof ik een soort van jetlag heb naar aanleiding van het verzette uur. Zou dat kunnen? Gelukkig weet ik dat ik over een uurtje wel weer een beetje bijtrek. Dat het gevoel alsof ik overreden ben door een tractor dan verdwijnt. En ik heb nog 3,5 vrije dagen voor me. Dus ik begin

Gehaakte bloemetjes en 1 hartje

Nou kijk eens wat een kleurrijk geheel. (al verkocht :))

Schrik niet.

Trouwe lezers, schrik niet, de blog is in de reconstructie. Nieuwe lezers (die bijvoorbeeld de woensdagavond al netwerkend hebben doorgebracht en in hun goodiebag een gehaakt hartje vonden met een visitekaartje) welkom. Hoe het er hier eerst uitzag? Nou ongeveer zoals nu op Chris Crea Club . En de foto van mij, is zoals ik me nu voel, heel erg blij en enthousiast. Alleen past hoe ik me voel niet bij het tijdstip van de dag. En zie ik er helaas ook niet zo florissant uit hoor haha. Het is de tijd van de maand zeg maar, mijn haar had al een week geleden geverfd moeten worden en een knipbeurt is wenselijk. Maargoed, het ook wil ook wat. Dus de aankomende dagen komt het goed hier op dit blog. Houdt het in dat ik helemaal niet meer over creatieve zaken hier ga bloggen? Ja wel, maar andere creatieve zaken. Geldzaken bijvoorbeeld. Want daar ben ik al heel lang op een hele goede manier heel creatief in en ik denk dat ik anderen daar wel mee kan helpen/inspireren. Haken, breien, knippen, plakke