Doorgaan naar hoofdcontent

Prachtige woonboerderij in Kolham te koop

Leef je nog?

Ja zeker, ik leef nog hoor. Mijn blog ‘layout’ zou (dacht ik) in februari van dit jaar aangepast worden. Dat duurde wat langer dan gepland. Mijn ouders kregen de sleutel van hun huurhuis en ook het klussen daar duurde ‘iets’ langer.

Wat een rijkdom om vrij te zijn en overal te kunnen helpen. Daardoor kwamen de thema’s in mijn leven (verzamelen en opruimen) goed naar voren. Veel inzichten opgedaan haha. Daarnaast ook veel opgeruimd. Losgelaten, doelen (bij)gesteld en nog meer van dat soort dingen.

Grote woonboerderij van mijn ouders in Kolham te koop

Afgelopen week kwam de woonboerderij van mijn ouders in Kolham op Funda. (<- link naar Funda). Eindelijk te koop. Ze hebben er ruim 30 jaar gewoond. Vorig jaar was er nog sprake van dat wij de boerderij zouden overnemen. Dan konden mijn ouders in ons huis gaan wonen. Dat zou wel betekenen dat ik fulltime moest blijven werken voor de hypotheek. Het is echt een huis met mogelijkheden. In het verleden hadden mijn moeder en ik een salon aan huis. Met minikeuken en een separaat toilet. Door twee ingangen is het bijvoorbeeld geschikt te maken voor dubbele bewoning. Er zit een vergunning op voor een theetuin. 
Plus detailhandel bestemming voor een winkeltje.
Bed & breakfast zou ook kunnen. 
Ruimte genoeg om in de tuin daarvoor een huisje te plaatsen.

Er is een mega parkeerplaats achter de tuin met aparte oprit. 
Mijn ouders hadden daar hun (grote) boot in de winter staan. 
Het huis in gasloos te maken met een paar kleine aanpassingen. 
Mijn vader heeft ooit een constructie aangelegd in huis, waardoor de hele boerderij middels houtkachels en leidingen naar de radiatoren maar 300 kuub gas op jaarbasis gebruikten. Aanvulling n.a.v. de eerste reactie. Deze constructie wordt momenteel niet gebruikt.

Waar zijn de foto’s van de binnenkant? (Die zijn er nu ook)

Momenteel is mijn vader nog druk bezig met het verbeteren van de duurzaamheid en het wooncomfort.
De woonkamer krijgt nieuwe binnenmuren. 
Er is vrijwel overal geluidswerend en isolerende beglazing geplaatst.

Er liggen zonnepanelen op dat met veel uitbreidingsmogelijkheden voor extra panelen. Er is een zonneboiler, zonnecollectoren en nog veel meer.

Mocht je iemand kennen op zoek naar een mooie plek. 
Stuur dan de link van Funda gerust door. 

Nou tot zover de eerste promotie haha. 

Ik ga lekker genieten van de laatste dag hitte. 
Lees, vegeteren op een ligbedje naast het opblaas zwembad.

 

Reacties

  1. Zonde van het werk dat jullie er nu nog insteken, kopers gaan gelijk weer verbouwen. De vorige eigenaren van mijn huis hadden de badkamer speciaal voor de verkoop opgeknapt, nog tijdens de bezichtiging kwamen ze er achter dat dat vergeefse moeite was, alle potentiële kopers gaven aan die er als eerste uit te halen en naar een andere ruimte te verplaatsen omdat dat logischer zou zijn. Had ze bijna €5000 bespaard. Verder dan een neutraliserend likje verf moet je niet doen volgens de makelaars. En houtstook is ook niet de oplossing, best kans dat dat ook aan banden gelegd gaat worden ivm milieukwaliteitseisen. Wat mij betreft mag dat liever gisteren dan vandaag ingevoerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je reactie. Aangezien je niet weet welke werkzaamheden er plaatsvinden is het lastig om te bepalen of het zonde is van het werk. Opgebouwde muren in een woonkamer lijken mij persoonlijk wel prettig :)

    Uiteraard kunnen daar de meningen over verschillen. De volledige houtstook constructie wordt nu niet gebruikt. Heb dat aangepast in de blogpost. Er zijn veel meer dingen op te noemen welke milieu kwaliteit zouden verbeteren. Die liggen nog meer in de bedrijven/industrie sector dan het gebruik van een houtkachel in de winter.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wat ik nou hele dagen aan het doen ben nu ik niet meer werk

De vraag van vandaag Of ik mij niet verveel? Ehhh nou nee. Wat ik dan hele dagen doe nu ik niet meer werk? Nou dit dus. Zoveel mogelijk genieten.  Klussen :), breien, haken, schrijven, tekenen, koken, moestuinieren, lezen, cappuccino’s drinken met M.  Plannen maken, dingen bedenken, vrienden bezoeken en nog veel meer. Geniet van het leven, soms duurt het maar even. Bij de geboorte ploept er geen cellofaantje uit met handleiding en uiterste houdbaarheidsdatum.

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar 💗  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geïnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk