Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
25 augustus 2022

Prachtige woonboerderij in Kolham te koop

Leef je nog?

Ja zeker, ik leef nog hoor. Mijn blog ‘layout’ zou (dacht ik) in februari van dit jaar aangepast worden. Dat duurde wat langer dan gepland. Mijn ouders kregen de sleutel van hun huurhuis en ook het klussen daar duurde ‘iets’ langer.

Wat een rijkdom om vrij te zijn en overal te kunnen helpen. Daardoor kwamen de thema’s in mijn leven (verzamelen en opruimen) goed naar voren. Veel inzichten opgedaan haha. Daarnaast ook veel opgeruimd. Losgelaten, doelen (bij)gesteld en nog meer van dat soort dingen.

Grote woonboerderij van mijn ouders in Kolham te koop

Afgelopen week kwam de woonboerderij van mijn ouders in Kolham op Funda. (<- link naar Funda). Eindelijk te koop. Ze hebben er ruim 30 jaar gewoond. Vorig jaar was er nog sprake van dat wij de boerderij zouden overnemen. Dan konden mijn ouders in ons huis gaan wonen. Dat zou wel betekenen dat ik fulltime moest blijven werken voor de hypotheek. Het is echt een huis met mogelijkheden. In het verleden hadden mijn moeder en ik een salon aan huis. Met minikeuken en een separaat toilet. Door twee ingangen is het bijvoorbeeld geschikt te maken voor dubbele bewoning. Er zit een vergunning op voor een theetuin. 
Plus detailhandel bestemming voor een winkeltje.
Bed & breakfast zou ook kunnen. 
Ruimte genoeg om in de tuin daarvoor een huisje te plaatsen.

Er is een mega parkeerplaats achter de tuin met aparte oprit. 
Mijn ouders hadden daar hun (grote) boot in de winter staan. 
Het huis in gasloos te maken met een paar kleine aanpassingen. 
Mijn vader heeft ooit een constructie aangelegd in huis, waardoor de hele boerderij middels houtkachels en leidingen naar de radiatoren maar 300 kuub gas op jaarbasis gebruikten. Aanvulling n.a.v. de eerste reactie. Deze constructie wordt momenteel niet gebruikt.

Waar zijn de foto’s van de binnenkant?

Momenteel is mijn vader nog druk bezig met het verbeteren van de duurzaamheid en het wooncomfort.
De woonkamer krijgt nieuwe binnenmuren. 
Er is vrijwel overal geluidswerend en isolerende beglazing geplaatst.

Er liggen zonnepanelen op dat met veel uitbreidingsmogelijkheden voor extra panelen. Er is een zonneboiler, zonnecollectoren en nog veel meer.

Alleen op Funda dus nog geen foto’s van de binnenkant. 
Binnenkort wel op dit extra blog waar we mee bezig zijn. https://hoofdweg96kolham.blogspot.com/ 

Je kunt je voorstellen dat mijn ouders heel wat extra informatie hebben over hun geliefde woonplek.

Mocht je iemand kennen op zoek naar een mooie plek. 
Stuur dan de link van Funda gerust door. 

Nou tot zover de eerste promotie haha. 

Ik ga lekker genieten van de laatste dag hitte. 
Lees, vegeteren op een ligbedje naast het opblaaszwembad.

 

Would you like to comment?

  1. Zonde van het werk dat jullie er nu nog insteken, kopers gaan gelijk weer verbouwen. De vorige eigenaren van mijn huis hadden de badkamer speciaal voor de verkoop opgeknapt, nog tijdens de bezichtiging kwamen ze er achter dat dat vergeefse moeite was, alle potentiĆ«le kopers gaven aan die er als eerste uit te halen en naar een andere ruimte te verplaatsen omdat dat logischer zou zijn. Had ze bijna €5000 bespaard. Verder dan een neutraliserend likje verf moet je niet doen volgens de makelaars. En houtstook is ook niet de oplossing, best kans dat dat ook aan banden gelegd gaat worden ivm milieukwaliteitseisen. Wat mij betreft mag dat liever gisteren dan vandaag ingevoerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je reactie. Aangezien je niet weet welke werkzaamheden er plaatsvinden is het lastig om te bepalen of het zonde is van het werk. Opgebouwde muren in een woonkamer lijken mij persoonlijk wel prettig :)

    Uiteraard kunnen daar de meningen over verschillen. De volledige houtstook constructie wordt nu niet gebruikt. Heb dat aangepast in de blogpost. Er zijn veel meer dingen op te noemen welke milieu kwaliteit zouden verbeteren. Die liggen nog meer in de bedrijven/industrie sector dan het gebruik van een houtkachel in de winter.

    BeantwoordenVerwijderen