dinsdag 12 april 2016

Geld voor het oprapen

In ons geval was het een leeg bierflesje. Op de parkeerplaats van de supermarkt. 10 cent statiegeld. Altijd leuk. Goed voor het milieu en voor het moraal dat geld voor het oprapen ligt. 

Is dat ook echt zo? In onze mega we-moeten-geld-besparen-schuldaflostijd deden we vreemde dingen om aan geld te komen. M. deed mee aan een medicijnenonderzoek. Gelukkig was het in de buurt en kan hij tegen bloedprikken. Voor zover ik weet heeft hij er (gelukkig) niets vreemds aan overgehouden :))


Ik speelde Black-Jack bij een online casino. Via eBay had ik destijds zo'n 'winning strategy' pdfje gekocht. Uiteraard zat daar een gesponsorde link bij, waarbij ik degene die de strategie verkocht dubbel blij maakte. Ik ben verslavingsgevoelig heb ik ontdekt en heb 300 euro verdiend en ben toen gestopt.


In de afgelopen jaren heb ik al heeeeeel wat vreemde online dingen gedaan die over het algemeen geld hebben gekost. Dus in dat opzicht ben ik 'iets' voorzichtiger geworden om zo maar klakkeloos geld te investeren.


Momenteel heb ik weer twee interessante dingen lopen en onderzoek ik een derde mogelijkheid. Niet de meest traditionele manieren om iets te verdienen. Wel legaal haha. 

Over een ding is er door Rose van de verlossende aflossers ook al geschreven.

Ik ben haar anonieme inschrijver :))

Recyclix 

Een bedrijf dat plastic afval opkoopt en weer verwerkt tot grondstof voor nieuwe plastic. Ze zoeken extra kapitaal, door middel van een bijzondere vorm van crowdfunding. Eentje met een hoog rendement. Geld verdienen is simpel. Je koopt voor 20 cent de kilo plastic afval in. Dat wordt verwerkt tot nieuwe grondstof, waarbij de waarde stijgt tot maximaal 60 cent de kilo. Over je ingelegde bedrag krijgt je rendement wat op kan lopen tot 14%. Het afval krijg je niet zelf (gelukkig maar), dat regelt het bedrijf voor je.

Om te testen hoe het gaat kun je je kosteloos inschrijven. Je krijgt van het bedrijf 20 euro bonus om mee te starten. Dat heb ik gedaan, 3 weken geleden. Naast de 20 euro heb ik zelf nog 30 euro en later 75 euro ingelegd. Op de foto hieronder zie je rechts boven in de hoek mijn verdiensten. (Klik op de foto op te vergroten).

6% van 50 euro. Over 2 dagen komt er nog 6% van 75 euro bij.

Ik heb er voor gekozen om verder te gaan met recyclen. Dat houdt in dat ik straks over mijn ingelegde geld nog 8% rendement krijg. Dit is over 2 weken. Wat zijn dan 'addertjes onder het gras'?

Uitbetaling van je rendement kan vanaf 20 euro. Dus dat duurt nog even. Het terug laten betalen van mijn inleg. Als ik dat te snel weer wil doen, levert dat verlies op. Dat wordt ook beschreven op de website, dus dat is geen geheim.Nu las ik al vele reacties, piramidespel, scam en wat zo meer. Mocht je dat denken of vinden, dat is je goed recht natuurlijk. Niet verder lezen en onderzoeken, want dan is het niets voor je. Ik vind het nou eenmaal leuk om dingen te ontdekken. 

Mocht je het interessant vinden en meer willen weten, hier is de link Uiteraard met aandelen :) Zo ben ik dan ook wel weer. Over 2 weken zal ik mijn bevindingen weer laten weten. Bij vragen, mail mij gerust. Zodra ik van de andere mogelijkheden overtuigd genoeg ben om erover te schrijven meld ik dat uiteraard.

Ga ik nu lekker ontspannen met the Blacklist. Beetje grof en bloederig zo voor het slapen gaan, maar oooh zo spannend. 

16 opmerkingen:

 1. Ik las hier bij Rose idd ook al over, maar vond het nog wat te vaag. Misschien van de zomer ofzo ook nog eens naar kijken. Als het betrouwbaar is, bestaat het dan vast ook nog wel ;-) En dat statiegeld kan ik ook zo vrolijk van worden!

  Die medische onderzoeken kom ik trouwens ook steeds tegen. Soms lonkt het wel, maar dan denk ik ook: je weet idd niet wat je eraan overhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die testen zijn er nou net, omdat ze niet (met zekerheid) kunnen zeggen wat er met dat medicijn gebeurt in je lijf, en dus wat je eraan over kunt houden.
   Dus dat risico is er, en zal blijven, want dat is het doel van het onderzoek (al zijn de medicijnen al door muizen voor-getest).
   Wel vind ik het bedrag laag, als je het vergelijkt met het risico. Of waarderen we ons leven te hoog, en moeten deze onderzoeken gehouden worden in landen waar een dagelijks loon veel lager is (en deze beloningen meer dagen levensonderhuod opleveren)?

   Verwijderen
  2. Oh ik schreef hieronder een reactie voor jou @KruidigMeisje over de waardering t.o.v. het risico.

   @LLMM Ik hoop toch wel dat het nog bestaat in de zomer :)) Ik blijf er over schrijven en zal uiteraard ook eerlijk toegeven wanneer het niets is.

   Verwijderen
  3. Ja precies Het Rijke Wijf, ook meegeven als het niets blijkt, dat wil ik ook, vandaar dat ik er ook zo open over schrijf vanaf de start met de bedenkingen. Inmiddels is dat anders.
   Ik zie sommigen alleen maar pochen wat ze aan geld omzetten, maar laten niet zien wat ze inleggen en wat de werkelijke winst is. Maar wel iedereen proberen over te halen veel in te leggen. Ik wilde met mijn blog er open over zijn dat je er met niets aan de gang kan of weinig en naar gelang je vertrouwen, net als bij crowdfunding, er meer mee doen of niets. Hiermee bewijst Recyclix via onze blogs dat het wel wat is wat te vertrouwen is of misschien op het eind niet. Maar nogmaals inmiddels denk ik over dat laatste ook al anders.

   Verwijderen
 2. Leuk dat je er over blogt Christel, ik ontdek het net door je nieuwe referrals waar ik ook van mag profiteren als 2e downline. Jammer dat LLMM het bij mij nog vaag vind overkomen maar jij blogt er waarschijnlijk beter over. Zelf heb ik er wel vertrouwen in. Het systeem is best ingewikkeld maar goed uitgedacht en het komt toch neer op tijd (rente tijd) en de mate van investeren dat je kan renderen. Zelf komen ze niets tekort want verdienen er genoeg aan.

  Voorlopig zal het wel blijven vermoed ik want recycle business is big business. Verder is het ook puzzelen om te kijken wat het beste is om te renderen, met geduld of extra inleg.

  Dat je ook veel referrals krijgt en wellicht kunnen we een groepje beginnen om investering en renderen strategie ideeën uit te wisselen via Facebook groep ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, leuk he, ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Een groepje lijkt mij fijn, uiteraard is er al de NL FB groep. Volgens mij zijn daar ook mensen aan toegevoegd die nog niets er mee doen.

   Verwijderen
 3. Ik 'verzamel' ook altijd vondelingflesjes met statiegeld. Ik ken zo de vindplaatsen in onze omgeving en vermits ik heel vaak op weg ben met de fiets, vind ik er vrij veel. Gemiddeld raap ik er toch 10 per maand op en die flesjes lever ik in in de supermarkt : 1 euro pure winst en bovendien wordt het milieu er net iets properder van. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoveel flesjes per maand? Misschien als ik er beter op ga letten dat ik er ook meer vind. Nu ga ik ook altijd met de auto naar mijn werk en fiets ik weinig in mijn vrije tijd. Ja, milieutechnisch fijn, al zou minder met de auto dan nog meer zoden aan de dijk zetten (voor mij dan).

   Verwijderen
 4. Die medische onderzoeken begin ik niet aan. Kijk maar wat er in Frankrijk een tijdje geleden gebeurd is. Ik sla even over ;-)

  Dat recyclix sla ik ook even over, zoals je bij Rose al had gelezen ;-) Ik zie niet in waarom een bedrijf 14%(!) rendement uit gaat keren als ze dezelfde financiering voor de helft van het geld uit andere bronnen hadden kunnen halen en dus 7% in hun eigen zak hadden kunnen stoppen..

  Als je bij een piramidespel op tijd instapt kun je nog steeds geld verdienen overigens.. Ik blijf er vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over die 14% rendement, is wat minder snel tot je als het lijkt. Zo kan je pas vanaf 20 euro uit laten betalen en is al je winst 14% per 5wkn over 20 euro bonus slechts 2,80 euro die je na 5 x 5wkn er af kan halen. In die tussen tijd hebben ze met jouw inleg (ok dit is hun inleg door de bonus) allang zelf gerendeerd. Uiteraard gaat het hun om dat je enthousiast wordt en zelf meer inbrengt. Meer eigen geld in, meer wat je kan terugverdienen. Alleen je terugverdientijd is lang.
   Bijvoorbeeld als 20 euro bonus plus 125 euro eigen geld inlegt dan kan je met die 145 euro na 5 wkn al je eerste 20 euro terug halen. Na 7 x 5 wkn heb je pas je inleg terug, dat is dus na 7,3 maanden. In die tijd hebben zij met hun fundgeld alles gerecycled en verdient. Na die tijd ga je elke 5 wkn echte winst laten uitbetalen.

   Ik ben niet zo overtuigd dat het een piramdespel is, maar hee, ik begrijp je scepsis en als dat nog zo voelt dan moet je het zelf ook nooit doen. Christel en ik sturen je over een paar jaar wel, na veel update blogs een zonnig kaartje vanuit de bahamas ;-)

   Verwijderen
  2. ja maar als ik die 125 euro op n spaarrekening zet, krijg ik eg geen 14%. En als ik 125 euro crowdfunding doe, krijg ik het pas na maanden of jaren terug. Dus dit is best n aardig manier. En ze vertellen het netjes en eerlijk op de website. Dus ik zie het probleem nog niet.
   Je moet het idd niet doen met bedragen onder de 100 euro, anders wordt het lang voordat je het eraf kunt halen. Da's waar. maar dat is ook niet gelijk een bizar gedrag.

   Verwijderen
  3. De rente op mijn spaarrekening is net weer verlaagd :(
   Gisteren werd de 6% van mijn 75 euro inleg trouwens bijgeschreven. Nu even geduld tot de 8% ronde en een totaal van 20 euro om terug te kunnen laten boeken. Ik ben benieuwd.

   Verwijderen
  4. @ Meneer en mevrouw, gelukkig zijn de onderzoeken bij M. van jaren geleden. Ik ben het met @ Kruidig Meisje eens dat de bedragen wel wat karig zijn in verhouding tot de risico's. Voor ons was het destijds wel een 'bron' van inkomen.

   Verwijderen
 5. Jouw ondernemerslust levert altijd interessante nieuwtjes op. Zo valt er aan afval ook weer geld te verdienen.
  Wie weet zijn er wel mensen die leven van uitsluitend gevonden spullen. Dan bedoel ik niet daklozen, maar mensen die uit idealisme doen. Want er is genoeg te vinden op straat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondernemerslust?! Ja, zo is het eigenlijk wel Anita. Dank voor het benoemen. Denk je dat ze bestaan (los van daklozen) mensen die dat kunnen, overleven met dingen van de straat? Ik vraag mij af of ik het zo kunnen. Jij?

   Verwijderen
 6. leuk die verhalen ik heb nu bij elkaar 3000 kg lopen verdeeld over de 6 weken zo dat er een regelmaat aan winst binnenkomt en dat gaat lekker zo dus dames doe je best maak er wat van rosé de groetjes van uit france jo ho

  BeantwoordenVerwijderen