Doorgaan naar hoofdcontent

Er was er een jarig....

Hoera, hoera.... onze dochter is gisteren 'verjaard'. Twaalf jaar al weer. Ze is langer dan dat ik ben, dus dit kleine meisje is letterlijk en figuurlijk groot geworden. Omdat we nog niet verhuisd zijn, hebben we besloten om haar feestje later te vieren. Hopelijk kan dat straks in de tuin. Lijkt me heerlijk.

Wel raar om allerlei dingen voor het laatst te doen. Zoals trakteren op de basissschool. We hadden een 'semi' gezonde traktatie. Met mini choco muffins, marsh mellows en aardbeien. Als verjaardagscadeau kreeg ze van ons een iPhone 4s, met abonnement. Ze moest van ons wel zelf ook een gedeelte betalen. (Ze was al aan het sparen namelijk voor een iPhone, dus voordat je denkt, wat een knieperige ouders :)). Ik kocht er nog een leuk hoesje bij en heb een supergelukkige dochter nu.

Haar iPod en haar Samsung Galaxy Fame zet ze binnenkort op Marktplaats te koop. (Mocht je nog iemand weten die belangstelling heeft, laat maar weten).
Die heeft ze van haar eigen (zak)geld gekocht.

's Middags na school zijn we eerst met zijn tweetjes de stad in geweest. Ze is aan nieuwe kleding toe, dus kochten we twee shirts. Daarna voegde manlief zich bij ons en zijn we met zijn drietjes uit eten geweest bij de pizzeria. Was heel gezellig. 

Gisteren waren ook alle kozijnen geplaatst. We hebben een barst in een raam. Dat wordt wanneer de kunststof deuren geplaats worden vervangen. Het kon wel eerder hoor, maar dan moest ik weer een vrije dag nemen. Mijn verlofuren gaan er de laatste tijd in een rap tempo door. Voor de rest ziet het er super uit. Ben er heel erg blij mee. Wat een verbetering zeg. Nu de binnenkant nog.

Vanmorgen zijn we op verjaardag geweest bij een vriendin. Haar dochters werden vier afgelopen dinsdag. Dat vind ik zo een leuke leeftijd. Heerlijke kletsdametjes. 

Zometeen nog even op pad voor de (paas)boodschappen. Mijn zusje en zwager komen tweede paasdag helpen klussen. Ze slapen bij mijn ouders. Nou lijkt het me gezellig om dan die maandagochtend met zijn allen te ontbijten. Ik heb beloofd, dat ik de boodschappen haal. Qua boodschappenbudget loopt het iets minder voorspoedig. Nog steeds wel binnen de perken hoor :) Gewoon alles iets ruimer, omdat het werken en klussen veel tijd en energie vergt, waardoor ik sneller kies voor bv. een bak kant en klare salade en een zak soep.

Hebben jullie nog (leuke) plannen voor de komende dagen? Ik verheug me op de dagen dat wij weer andere dingen kunnen doen dan klussen...

Reacties

  1. Onze dochter is nu elf, en het 'kind zijn' begint er zo wat af te gaan. Op sommige gebieden is ze al een heel dametje, aan de andere kant toch ook nog heel ver van de volwassenheid. Tja, ze blijven niet klein... en ik word ouder denk ik dan ;-).
    Wij hebben haar feestje door omstandigheden ook eens (veel) later gevierd en dat was super meegevallen, want het was toen echt schitterend weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je grote dochter. Dan veranderen ze weer zo snel, net als toen ze baby waren...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z